Вхід | Реєстрація

Боролися в краю козацької слави

Боролися в краю козацької слави
19 вересня в місті Глобине, що на Полтавщині, проводився Всеукраїнський турнір з боротьби на руках (армрестлінг). Змагання були присвячені пам’яті останнього писаря Запорізької Січі Івана Глоби. Саме на честь цього славного козака і названий райцентр на Полтавщині.
У змаганнях взяли участь команди із Харкова, Дніпропетровська, Полтави, Миколаєва, Черкас та Полтавського району. Із невеличких райцентрів, крім колективу господарів, боролися ще й спортсмени Кобеляччини. Наші армрестлери в черговий раз довели свою силу, на рівних змагаючись із спортсменами із мегаполісів. І це при тому, що честь Кобеляччини захищали 13 спортсменів. До складу інших команд входили 20-30 армрестлерів. У напруженій боротьбі команда Кобеляцького району посіла п’яте загальнокомандне місце. Особливо вдало виступили наші дівчата. Так, дебютантка змагань, учениця кобеляцької ЗОШ №2 Марина Шевченко (тренер Артем Письмак) зайняла 2 місце в боротьбі на праву руку у ваговій категорії до 50 кілограмів. Лише у фінальному поєдинку Марина поступилась майстру спорту із Полтави. Не менш успішно виступили і учениці Аграрного ліцею Лілія Куба та Лілія Янович. Вони зайняли призові місця у вагових категоріях до 60 і до 55 кілограмів і виконали норму 2 спортивного розряду. Цих спортсменок теж тренує Артем Письмак. Досвідчена спортсменка із Кобеляк Світлана Ільченко (тренер Роман Горбенко) зайняла друге місце в боротьбі як на праву, так і на ліву руку у ваговій категорії до 60 кілограмів.
Справжнім тріумфом став виступ Галини Хряп, яку тренує Роман Горбенко. У ваговій категорії до 70 кілограмів вона здолала всіх суперниць і зайняла перше місце.
Серед чоловіків відзначився Володимир Голтвянський (тренери Роман Горбенко і Роман Попруга). У ваговій категорії до 60 кілограмів він зайняв 2 місце в боротьбі на ліву руку. Вдало боровся і один із тренерів юних кобеляцьких армреслерів. Артем Письмак виграв змагання в боротьбі на ліву руку і став другим у боротьбі на праву.
Дуже пристойно виступили, трішки не дотягнувшись до призових місць, Руслан Буйнецький, Олег Вінніченко, Андрій Козаченко, Анатолій Андрейко та Ігор Масич.
За результатами глобинського турніру кілька кобелячан отримали запрошення до складу збірної Полтавщини, яка у жовтні боротиметься в Севастополі за Кубок України.
Збірна команда Кобеляцького району висловлює подяку за сприяння Роману Попрузі.

Автор: Роман Горбенко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2009, 13:17 | Глобине | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації