Вхід | Реєстрація

Правоохоронці затримали автокрадія

Правоохоронці затримали автокрадія
Кобеляцький район донедавна вважався досить благополучним в плані крадіжок із автомобілів та угонів авто. На відміну від великих міст, де машини крадуть регулярно і постійно «підчищають» все, що залишається в їх салонах, кобеляцькі автовласники спали відносно спокійно. Цей спокій припинився у січні 2010 року, коли по райцентру прокотилася серія крадіжок з автомобілів.
Із автівок почали красти все — від документів до бензину та наборів для їх обслуговування. У того викрали автомагнітолу, у іншого — домкрат та набір гайкових ключів. Найчастіше із машин зливали бензин або знімали колеса. Якщо ж необачний автовласник залишав у салоні свого «легковика» які-небудь документи, то цупили і їх. Люди почали звертатися до міліції. І в результаті прокурор району Олег Панченко порушив одразу п’ять кримінальних справ по факту крадіжок із автомобілів.
Справи то порушили, а от злочинця одразу не впіймали. І спеціальні «пастки» міліціонери ставили, залишаючи вночі власні автомобілі як приманку, і оперативну роботу проводили, і патрулювання нічними вулицями Кобеляк організовували, але результату не було.
Найближчим до розкриття злочину став курсант Київської академії МВС Михайло Котенко, який зараз проходить практику у Кобеляцькому райвідділі внутрішніх справ. 20 лютого після 23‑ої години вечора він повертався додому і помітив на безлюдній в цей час вулиці чоловіка, який котив перед собою мотоцикл «Мінськ». Правоохоронцеві видався дивним такий спосіб пересування. Він підійшов до незнайомця, а це був зовсім молодий хлопець, і почав його розпитувати. Той, абсолютно не знітившись, розповів, що його мотоцикл раптом «заглох» під час руху. «Навєрно вода в бак попала», — сказав хлопець. І додав, що котить мотоцикл до своєї бабусі, щоб там залишити для ремонту. Назвав він і своє прізвище. Під час розмови курсанта насторожив той факт, що транспортний засіб був без номерних знаків. І хоча підозрілий хлопець тут же розповів історію про те, що не встиг зареєструвати мотоцикл, все ж Михайло Котенко вирішив викликати підмогу. І тут сталося несподіване. Тільки-но в полі зору з’явився міліцейський «бобік», як хлопець рвонув навтьоки. Котенко лише встиг схопити його за куртку. Але незнайомець вивернувся з неї і втік. Вже в райвідділі міліціонери знайшли у кишенях куртки ключ від квартири і записку вельми цікавого змісту. В ній злодій (а сумнівів, що це саме він вже не було) вимагав від однієї із своїх жертв винагороди за викрадені документи. Мовляв, не заплатиш, я все спалю. А відновлення водійського посвідчення та техпаспорту обійдеться набагато дорожче.
Також у правоохоронців було назване прізвище. Як і очікувалось, злодій назвав прізвище стороннього чоловіка. Але це все одно стало «зачіпкою» для слідства. Міліціонери почали розбиратись у колі знайомих чоловіка, чиє прізвище було назване. Над цим працювали старший уповноважений сектору БНОН Іван Савченко, начальник сектору карного розшуку Олександр Драний та дільничний інспектор міліції Іван Назарьов. Із характеру написання та по аркушу паперу міліціонери здогадались, що записку писав молодик, який вчиться або вчився у школі чи в Аграрному ліцеї. І їх здогадка виявилася вірною. В кінці-кінців зловмисника таки «вирахували». Він дійсно вчився в Аграрному ліцеї.
1 березня Іван Савченко разом із курсантами Михайлом Котенком та Олександром Рибалком затримали підозрюваного біля його подвір’я. Одразу перевірили ключ. Він підійшов до дверного замка. А тільки-но зайшли в гараж, все стало на свої місця. Там, на видному місці, лежали викрадені магнітоли, запчастини і документи. Інші речові докази знайшли в туалеті, погребі і, навіть, у лісосмузі поряд із Кобеляками. Вилучили міліціонери і кілька записок із вимогою винагороди за вкрадені документи.
Затриманим виявився громадянин Х., 1990 року народження, мешканець Чорбівки. Хлопець розповів, що все вкрадене планував продати і за виручені гроші поїхати в Москву на заробітки. До речі, вже після затримання до райвідділу внутрішніх справ звернулися ще сім жителів Кобеляк, яких зловмисник у свій час обікрав. Машини, які він «обчищав», були із розряду недорогих — від «Москвича-412» до «вазівської» «дев’ятки». Фігурує у кримінальній справі і вже згадуваний мотоцикл «Мінськ».

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2010, 12:19 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації