Вхід | Реєстрація

Землю ділили і аплодували

Найбільше часу на останній сесії депутати міськради Кременчука віддали земельним ділянкам. А ще народні обранці попросили правоохоронців дати три роки ув’язнення керівнику "Кременчукводоканалу" Валерію Медведовському через невирішене ним питання з обслуговуванням лічильників питної води. Цю справу, за рішенням сесії мало проводити саме комунальне підприємство, а не приватні структури. Відповідну пропозицію на сесії міськради у своєму депутатському запиті оприлюднив керівник фракції КПУ Володимир Шапран. Його точка зору - не обов’язково керівника "Кременчукводоканалу" саджати за грати, але все одно проблему для людей слід вирішувати.
Цього разу питання вирішити не вдасться, а посадити головного водопостачальника міста - теж. На його захист виступив головний партієць фракції "партії Регіонів" Микола Черниш. Зміст партійної промови - Верховний суд скасував всі рішення щодо лічильної справи у Кременчуці і все повернуто на новий розгляд Автозаводського районного суду. Хлібокомбінат розставляє свої кіоски лише вночі
Це теж тема депутатського запиту, поширеного у міській раді. За оприлюдненими відомостями в місті триває самозахоплення землі. Виключно вночі, невідомі виставляють з автомобілів свої кіоски. Вони вже обставили увесь Молодіжний, пивзавод, та територію поблизу зупинки "Міськводоканал". Твердження депутатів з цього приводу - йде неконтрольований процес захоплення міської землі. Коментар мера міста Миколи Глухова - запит слід підтримати. "До мене звернулися власники Кременчуцького хлібокомбінату з проханням розмістити їх кіоски. Це питання розглядається, але встановлювати торгові точки почали без дозволу", - зазначив Микола Глухов. Ще з оприлюдненого міським головою - торгові павільйони якщо й прибиратимуть, то тільки за рішеннями суду. Знесення їх, як це було в інших містах - не буде.

У місті з’явилися каньйони
Надалі у Кременчуці існуватимуть нові географічні принади - каньйони, які зроблено самою природою на піщаній горі, що поряд з вулицею Хорольською й куди не виключено приводитимуть туристів. Про нове для міста явище, а глибини каньйонів - 4 метри розповідав з трибуни депутат міської ради Валентин Стасюк.
За його словами, природне утворення створилося там , де мали зробити східці для людей, які піднімаються з вулиці Хорольською на бульвар Автокразівський. Вимоги з цього приводу - зробити нарешті обіцяне для тамтешніх мешканців, які взимку ризикують наколи з такого каньйону не вибратися.

2 мільйони дали, тарифи підняли
КАТП 1628, комунальне підприємство, що займається очищенням міста від бруду отримає 2 мільйони гривень. І ці кошти підуть на заробітну плату, борги по якій нині перевищують мільйон гривень. Одночасно міська рада затвердила рішення міськвиконкому про збільшення норми накопичення сміття. Всі рішення прийняті хоч і з дебатами, але переважною більшістю голосів.
Якою саме буде нова вартість вивезення сміття з міста нині не уточнювалося, але відомо, що для окремих будинків вона збільшиться практично вдвічі. Запитання від депутатів міської ради з цього приводу: якщо норми накопичення зростають на 25 відсотків, то чому тариф збільшується значно більше? Втім, скільки саме платитимуть городяни буде вирішено на наступному засіданні міськвиконкому, яке відбудеться вже після Дня міста. Нині ж влада продовжує активно шукати інвестора, який би взявся за справу вивезення сміття і міркує, як вирішити для підприємства головну проблему - замінити стару техніку.
Інше про що згадали - перші результати отримано від роздільного способу сміття. Комунальне підприємство вже продає вторсировину - старі поліетиленові пляшки, скло, макулатуру приблизно на 60-70 тисяч гривень щомісяця. Ці кошти за запевненням віце-мери Миколи Порицького, витрачають виключно на потреби самого КАТП.

Землю видаватимуть лише кременчужанам
Саме таке рішення, яке забороняє виділяти землю іногороднім, але дозволяє її одразу після отримання продати депутати зустрічали оплесками. Оплески - прийнятому положенню про надання земельних ділянок, яке до цього вже обговорювали на чотирьох сесіях, але прийняли лише нині. Головна відмінність документу - ним дозволено видавати земельні ділянки тільки мешканцям міста. І таку ділянку можна буде одразу продати через приватне оголошення. Заборона на продаж протягом п’яти років не здобула в сесійній залі прихильності. Також у документі - надалі всім, хто не мешкає у місті нічого не даватимуть. Й дебати з цього приводу палали не на жарт. Є точка зору, що така норма суперечить закону. Однак є й заяви мешканців навколишніх сіл та міст ( родичів певних людей) на отримання землі у Кременчуці у власність.
"Якщо дозволити, то всі земельні ділянки на території колишніх артскладів стануть власністю мешканців інших міст", - зауважив з цього приводу міський голова Микола Глухов.
Втім, за прийнятим рішенням, надалі вся земля виділятиметься виключно мешканцям міста. Чи буде таке виділення стосуватися всіх кременчужан - про це на сесії міської ради не говорили.

Що збудують на дитячому майданчику?
Про те, що нині відбувається з будівництвом у житловому мікрорайоні, що поблизу ЗОШ №25 теж говорили на сесії міської ради. Про це не просто говорили, але вже дуже кричали, однак лише після розгляду всіх питань пов’язаних з виділенням землі для будівництва.
Цього разу про те, що будівництво ущільнилося до неможливого, згадав депутат міськради Володимир Шапран, поблизу будинку якого хочуть спорудити прибудову. "Дітям і так вже не залишилося ніякого місця. На дитячому майданчику будують, поряд з ним теж. Вся пилюка несеться у вікна, а бур’яни стоять заввишки з людину", - депутатському обуренню ущільненню забудови, яке почалося біля вікон його квартири не було меж. Рішення з цього приводу - прибудову до будинку, в якому мешкає депутат міської ради - не споруджуватимуть.

Автор: "Програма плюс"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2009, 15:14 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації