Вхід | Реєстрація

«Водоканал» готують чужому дядькові?

Місцеві ЗМІ знову взялися залякувати нас відключенням водопостачання.
Директор ККП «Водоканал» Юрій Тагадюк, він же депутат райради від Партії Регіонів, стверджує, що тільки 40 % кобелячан розрахувалися за воду. «Методику» підрахування такої заборгованості мені «по секрету» розповідали. Береться прогноз надходження коштів, наприклад, за лютий і 2–3 березня видається за заборгованість. Піднімається галас, хоча десь до 10 березня люди отримають хто пенсію, хто зарплату і розрахуються. Крім злісних неплатників, звичайно, з якими потрібно боротися.
Щодо підйому тарифу, то, якщо є в цьому необхідність, в чому я особисто сумніваюся, обґрунтовуйте і піднімайте так, як передбачено законом. Якщо ж тариф на даний момент не покриває витрат, міська рада повинна, знову ж таки, згідно закону, компенсувати їх підприємству. Адже 20 % нашого бюджету йде на якісь інші витрати, а це близько 100 тисяч гривень у місяць. Це за даними моніторингу нашого з вами бюджету фондом «Відродження», читай: «фондом дяді Сороса». Хто його сюди запрошував? Своїх бухгалтерів і економістів немає? Нагадаю, що заборгованість за електроенергію ККП «Водоканал» склала 14658 гривень.
Про «проблеми» «Водоканалу» за останній місяць з’явились кілька повідомлень у ЗМІ. Виникає питання: через що  зняли такий галас? Говорить дехто, це для профілактики, щоб люди своєчасно розрахувалися. Так попрохайте мешканців по-людськи, а не залякуйте.
Думаю, причин тут дві:
перша: підготувати кобелячан до можливого заволодіння «інвестором» прибутковим підприємством, яке перебуває у власності територіальної громади;
друга: дискредитувати перші кроки нового Президента, бо кожен, почитавши, скаже: ну от,  почалося.
Повинна попередити, що передача ККП «Водоканал» чужому чи своєму «дядькові», який, нікого не питаючи, встановить свої тарифи, нічого хорошого нам не принесе. Не допустити заволодіння цим підприємством - завдання номер один для громади, бо вода це наше спільне багатство. Порятунок підприємства і буде нашим реальним вкладом у розвиток місцевої демократії. Будете «мовчати і чухати чуби», на себе потім і пенятимете. Так що,  не мовчіть, шановні.
Пропоную навіть питання збереження підприємства у власності громади включити до повістки загальних зборів, які ініціюються Олександром Андрейком, а в резолюції написати: в разі підняття владою питання передачі будь-кому ККП «Водоканал» — провести місцевий референдум.
На жаль, склад нашого депутатського корпусу такий, що він вас не захистить.

Автор: Депутат міськради Людмила Пряхіна, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2010, 11:43 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації