Вхід | Реєстрація

Олексій Лісаченко: «Методика Касьяна — найкраща»

Олексій Лісаченко: «Методика Касьяна — найкраща»
Олексій Лісаченко — людина в Кобеляках досить відома. Він одним із перших лікарів почав практикувати мануальну терапію. Майже 15 років лікував хворих у Москві. Зараз повернувся в рідне місто. Мануальною терапією Олексій Лісаченко, дипломований лікар-психіатр, почав займатися ще в далекому 1985 році, коли Мінздрав СРСР нарешті офіційно визнав цей напрямок медицини. Майже півтора року вивчав спеціалізовану літературу. Ну й, звичайно, дивився, як працює видатний земляк, засновник мануальної терапії Микола Касьян. «В 5 ранку біг дивитися, як веде прийом Микола Андрійович, — згадує Лісаченко. — А потім йшов у поліклініку, на своє місце роботи».
Волею долі у далекому 1993 році Олексій Лісаченко поїхав у Москву. Поїхав лікувати людей. До цього вже мав успішну практику в Кобеляках, отримав спеціальне посвідчення на право займатися мануальною терапією, пройшовши для цього курси в Дніпропетровському інституті підвищення кваліфікації лікарів.
«В Москву мене знайомі запросили, вони перед цим у мене лікувались», — розповідає медик. У столиці Російської Федерації наш земляк працював 15 років. В Кобеляки приїжджав, як у відпустку. За довгі роки заняття мануальною терапією вивчив кілька методик лікування хвороб хребта. Адже, за словами Лісаченка, у Росії лікують ці болячки дещо по-іншому. Там популярні методики, розроблені російськими і чеськими медиками. Але метод Касьяна знають, вивчають і застосовують і в Росії. А Лісаченко, порівнявши всі відомі йому методики, прийшов до висновку, що Касьян лікував хребет найефективніше.
Повернувшись додому, в рідні Кобеляки, Олексій Лісаченко планує й надалі лікувати хворих. Зараз він дооформлює всі необхідні документи, шукає придатне для прийому пацієнтів приміщення.
Дізнавшись, що в Кобеляках триває збір коштів на увічнення пам’яті Касьяна, Лісаченко одразу ж поклав на спеціальний рахунок тисячу гривень. «Пам’ять про Миколу Андрійовича обов’язково потрібно увічнити, — коментує свій вчинок Лісаченко. — Ніхто не зробив для Кобеляк стільки добра, як цей видатний чоловік».

Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2010, 12:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації