Вхід | Реєстрація

Кобелячок став повноводнішим за рахунок марківської води

Кобелячок став повноводнішим за рахунок марківської води

Найбільший в районі ставок, що в селі Марківка, є одночасно окрасою і проблемою для Кобеляччини. Мальовнича місцина здавна користується величезною популярністю у рибалок, мисливців та любителів інших видів активного відпочинку. Але утримання водойми у належному стані потребує великих капіталовкладень. Одним із проблемних моментів був аварійний стан дамби Марківського ставка. У минулому році завдяки клопотанню депутата Полтавської облради від БЮТ Анатолія Шкарбана вдалося розпочати фінансування робіт капітального ремонту даної споруди. Зміцненням дамби займалось кобеляцьке підприємство ПМК-244, яким керує Іван Дяченко. Тоді вдалося відремонтувати водопропускні споруди та покласти на дамбу 85 залізобетонних плит, які забезпечують її міцність. У червні 2009 року роботи на дамбі відновились. До речі, це помітили не лише жителі Марківки, а й кобелячани. Мешканці райцентру в період шаленої спеки з подивом констатували підвищення рівня води в річці Кобелячок. Як розповів «ЕХО» Іван Дяченко, це відбулося через те, що будівельники спустили частину води марківського ставка. Цього потребував технологічний процес ремонту дамби. «В цьому році на ремонт дамби обласна рада виділила майже 300 тисяч гривень», – розповідає Іван Іванович. – Ми вкладемо на споруду ще 185 плит, проведемо інші роботи. Вже у серпні об’єкт буде готовий для здачі в експлуатацію».




Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 липня 2009, 12:23 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації