Вхід | Реєстрація

Зміни до законодавства

Підприємці отримуватимуть допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років
Фізичні особи-підприємці мали право на отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у разі, якщо вони не провадять підприємницьку діяльність.
З метою забезпечення права фізичної особи — підприємця на одержання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку Кабінетом Міністрів України 9 вересня поточного року прийнято постанову №371 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми».
Нормами цього урядового рішення змінено порядок призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку фізичним особам — суб’єктам підприємницької діяльності.
Відтепер фізичним особам-підприємцям допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надаватиметься як особам, які працюють на умовах неповного робочого дня.
Встановлено, що для призначення такої допомоги особи-підприємці замість передбаченої раніше довідки державної податкової адміністрації про те, що вони не провадять підприємницьку діяльність, надаватимуть до органу праці та соціального захисту населення копію свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця.
Постанова Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 р. №971 набрала чинності з дня опублікування.
Для осіб — суб’єктів підприємницької діяльності допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається з дня звернення за її призначенням, але не раніше ніж з дня, що настає після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.
Підприємцям, що мають дітей віком до трьох років і не отри­­мують допомоги, необхідно терміново звернутися в управління праці та соціального захисту населення.

Автор: Начальник відділу грошових виплат і компенсацій УПСЗН Ірина Божко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 жовтня 2009, 11:17 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації