Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - Великодневе богослужіння в с.Гиряві Ісківці Лохвицького району

ВІДЕО - Великодневе богослужіння в с.Гиряві Ісківці Лохвицького району
Православні сьогодні святкують Великдень - Світле Христове Воскресіння. Це центральна подія в духовному житті християн відзначається з величезним благоговінням, торжеством і радістю.
Християни вірять, що після гріхопадіння Адама душі всіх людей були позбавлені можливості увійти до раю, а тому після смерті всі потрапляли в пекло. Але Богочоловік Христос, померши і воскреснувши, спокутував гріхи людства і тим самим відкрив людям дорогу до Царства Небесного. Таким чином Христос переміг смертю смерть.
Свято Воскресіння Христового називається Паскою на знак спадкоємності з колишнім старозавітним святом позбавлення Ізраїлю від єгипетського рабства. В еру Нового Завіту назва Паска (буквально - "перехід") отримало особливий сенс і стало позначати перехід від смерті до життя, від землі до неба, від тлінного і пекельного - до благої вічності.
Традиційне богослужіння з вечора до ранкової зорі пройшло й в невеликому селі Гиряві Ісківці, що на Полтавщині в Лохвицькому районі. Де за покликання долі та на радість свято - Троїцькій християнській релігійній громаді правив службу молодий та шанований отець В'ячеслав.
І хоча служіння громаді в ім'я господа нашого Ісуса Христа отець В'ячеслав розпочав порівняно недавно, його добра слава розлетілась по всі окрузі, поширилась серед християн, та з кожним роком притягує до себе нових парафіян.
Навіть з районного центру та ближніх сіл де є свої церкви, віруючі їдуть до отця В'ячеслава щоб разом вклонитися нашому спасителю Ісусу Христу.
Саме свято Воскресіння Христового відзначається православною церквою протягом тижня - цей період називається Світлої седмицею. У цілому ж днями пасхального торжества вважаються 40 днів - до свята Вознесіння. У цей радісний сорокаденний період віруючі продовжують замість звичайного привітання говорити "Христос воскрес!" і відповідати "Воістину воскрес!"
Так прославляймо і ми господа нашого Ісуса Хреста, та будьмо покірними учениками.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Автор: с. Гиряві Ісківці Єжелий Олег


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 квітня 2010, 10:43 | Лохвиця | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації