Вхід | Реєстрація

Відгомін банківського скандалу

У минулому номері ми розповіли своїм читачам про аферу, яка відбулась в одній із банківських установ, що діє на Кобеляччині. А саме — про те, як співробітники банку оформили на померлу людину кредитний договір, а потім через суд вимагали повернення грошей.
Ця історія, крім «ЕХО», зацікавила ще кілька видань. Серед них і «Комсомольська правда в Україні». Від колег ми отримали інформацію, що подібні афери в даній банківській установі є непоодиноким фактом. Кредити на мертвих оформляють не лише в Кобеляках.
Одним із результатів появи публікації стали кілька телефонних дзвінків до редакції. Сумніваючись в порядності фінансових установ, люди почали вимагати від них довідки про повне погашення ними кредиту. А банки, в свою чергу, почали відмовлятись надавати такі довідки. Саме про це громадяни й повідомляли редакцію.
Спочатку ми спробували дізнатись чи правомірно банки відмовляються надавати довідки в полтавському територіальному управлінні Національного банку України. Але на наш подив нічого путнього представники головної фінансової установи держави редакції не повідомляли. Хоча чому дивуватися? Пам’ятаєте ж прислів’я про рибу.
І лише один із незалежних полтавських юристів дав роз’яснення з цього приводу. Банки дійсно не зобов’язані видавати довідки про погашення кредиту. Але ніхто і ніщо і не забороняє їм це робити. Тому юрист порадив користатися Законом України «Про звернення громадян». Тобто в письмовій формі звернутись в банківську установу з проханням видати довідку. І протягом 30 днів вам повинні дати відповідь. Якщо не нададуть — звертайтесь в прокуратуру, в громадські організації, до журналістів.
Про всяк випадок друкуємо адресу Полтавського територіального управління НБУ: 36014, м. Полтава, вул. Жовтнева, 17.
По теорії, туди теж можна повідомляти про негаразди в банківській установі, яка вас обслуговує.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 жовтня 2009, 13:35 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації