Вхід | Реєстрація

Суд скасував пенсійні внески, але…

У минулому номері тижневика ми оприлюднили інформацію про те, що суд скасував постанову Кабміну щодо сплати внесків на обов’язкове пенсійне страхування підприємцями. Однак після виходу «ЕХО» до редакції почали звертатися занепокоєні підприємці, нібито, Пенсійний фонд і далі продовжує зобов’язувати платити внески.
Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабміну №366 від 14 квітня 2009 р. «Про сплату внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування фізичними особами-суб`єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування».
Адвокат юридичної компанії «Наталія Субота і партнери», яка представляла інтереси підприємців‑позивачів, Андрій Нечипоренко у телефонній розмові запевнив «ЕХО», що незабаром рішення суду вступить в силу, тому потрібно зачекати.
У свою чергу заступник начальника Пенсійного фонду України в Кобеляцькому районі Анжеліка Пилєва повідомила, що на сьогоднішній день постанова №366 не відмінена. Суд першої інстанції не має права приймати таке рішення. За її словами відмінити постанову Кабінету Міністрів має право тільки Конституційний суд.
На нашу думку у підприємців нині існує кілька варіантів поводження в даній ситуації:
1.Сумлінно і далі платити внески кожного місяця. Спробуємо навіть припустити, як обґрунтує свої дії такий підприємець: «Якщо постанову відмінять, гроші назад не повернуть, ну і що, нехай державі будуть, мені не шкода».
2.Чекати і спостерігати, як далі будуть розгортатися події. Типу «моя хата скраю, я почекаю».
3.Бити на сполох, об’єднуватися усім підприємцям разом, позиватися до всіх можливих інстанцій. Організувати масову, багатомільйонну демонстрацію.
Останній варіант, здається, не схожий на український. Не буває у нас так, ми терплячі і тягтимемо «на горбу» все, що на нього покладуть. Чи буває?
P. S. У наступному номері адвокат Андрій Нечепоренко відповість на питання журналістів «ЕХО» відносно скасування дії постанови.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 жовтня 2009, 13:38 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації