Вхід | Реєстрація

Море позитиву у пустому залі

Море позитиву у пустому залі
У суботу на сцені Кобеляцького районного центру культури і дозвілля відіграв акустичний концерт полтавський гурт «Контрабас». А перед цим музиканти виступили перед мешканцями Ліщинівського будинку-інтернату.
Полтавський гурт «Контрабас» датою свого створення вважає 31 січня 2006 року. Тоді колектив, складений із жителів обласного центру, відіграв свій перший концерт у Кіровограді. Незмінними учасниками гурту є Сергій Буланий — фронтмен, акустична гітара, Ярослав Дем’яненко — перкусіоніст, барабанщик, Максим Михайличенко — козобас, бас-гітара. У період з 2006 по 2007 роки в складі гурту виступав ще й трубач. У 2008‑му його змінив баяніст Богдан Шкуринський. Концерт в Кобеляках, можливо, став для нього останнім у складі «Контрабасу». Адже музикант отримав повістку про призов до лав Збройних Сил України. За час своїх виступів музиканти «Контрабасу» записали на компакт-диск один альбом. Мають досвід концертів у Польщі. Грають виключно акустичну музику. Нікого не копіюють і вважають своїм стилем фолк-рок.
У рекламній афіші, яка анонсувала виступ «Контрабасу» в Кобеляках було зазначено, що гурт грає позитивну музику. Це був один із не багатьох випадків, коли реклама не брехала. «Дуже класно», «Дуже світлі хлопці», — саме такими були відгуки про цей концерт. Причому виступ полтавських музикантів сподобався не лише молоді, а й людям старшого покоління. Шестидесятип'ятирічна Ніна Петренко, про «золоте» весілля якої «ЕХО» нещодавно писало після концерту сказала: «Гарна музика, гарні хлопці. Мені шкода людей, котрі не прийшли на концерт».
Концерт дійсно був чудовий. Ніякої політики, ніякої «чорнухи», сексу, насилля чи алкоголю. Співали лише про кохання, жінок, буття та його сенс. І трішки про пиво, яке «контрабасисти» теж зараховують до вічних цінностей. Символічно, що пісню «на біс» Саша Буланий також виконав про жінку, про свою Музу.
Вдячний зал вітав музикантів стоячи. Єдиний «мінус» був у цьому концерті — мала кількість глядачів. Лише близько трьох десятків кобелячан прийшли послухати «Контрабас». Чим були зайняті в суботу ввечері жителі райцентру — невідомо. Як по-злому пожартував один із тих, хто на концерт прийшов: «Вони, напевне, люблять більш інтелектуальні розваги. Сидять у себе вдома і за чаєм обговорюють вплив Достоєвського на творчість Ніцше. Ха-Ха-Ха».
А за кілька годин перед концертом в РЦКД «Контрабас» виступив в Ліщинівському будинку-інтернаті. Там послухати акустичну музику прийшли вісімдесят чоловік. «Там було класно, — говорить Мирослав Кувалдін, котрий, власне, й привіз «Контрабас» в Кобеляки. — Море позитивної енергії — і в залі, і на сцені».
Мирослав пообіцяв ще раз організувати виступ «Контрабасу» в Кобеляках. І він щиро сподівається, що земляки «прокинуться» і прийдуть послухати позитивну музику у виконанні світлих хлопців.

Автор: М. Ігорів, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації