Вхід | Реєстрація

Молоді, доки радіють життю

Молоді, доки радіють життю
—Тут знаходиться відділення соціально-побутової реабілітації? — запитую у святково одягненої молодої жінки.
—Тут, проходьте. Ви кореспондент напевно? — відповідає, а потім проводить мене до просторої кімнати, де вже чекають люди…
Свято до Дня людей похилого віку ще не почалось. Однак ті, хто прийшли на захід, вже активно спілкувались, жартували і навіть вірші свої один одному розповідали.
«Господи! Прошу тебя, ты милостью своей храни, живущих здесь людей и наши Кобеляки! — цитую уривок віршу, який розповідала одна з жінок на ім’я Антоніна Булгакова, всі її уважно слухали, аплодували. — … Главою у нас Исып, хоть он еще и молодой, но видно дружит с головой…»
Таким чином, свято 1 жовтня розпочалось ще до його початку. Ось навіщо потрібні подібні заходи — для радості від спілкування та зустрічей. А, втім, найцікавіше чекало на гостей центру далі.
—Сьогодні по всьому світу святкують День людей похилого віку, — розпочала захід ведуча (культорганізатор) Вікторія Пащенко, а завідувач відділенням Олена Кісіль влучно підмітила, що людина молода, доки уміє радіти життю.
На гостей чекав сюрприз — концертна програма від дітей Кобеляцької школи-інтернату.
—Прийміть цих діток, як своїх онуків, — попрохала педагог-організатор школи-інтернату Любов Койнаш, — адже, у них немає своїх бабусь і дідусів. Ці юні артисти сьогодні будуть для вас співати, розповідати вірші і гуморески.
Першою дарувала свої пісні Валя Покидько, одна з композицій була присвячена пам’яті Білаша, з якою Валя стала переможцем обласного конкурсу. Стас Кривуля та Сергій Чава подарували музичний номер «Канікули», адже саме на канікули дідусь та бабуся чекають своїх онуків. Пісню «Любить — не любить» співали Алла Борісова та Альона Таран. Неперевершеним виконанням гумору потішив Владик Трунін. Згадати присутнім юність допомогли Марина Коваль, Стас Кривуля з допомогою композиції «Перше побачення» та Юра Кривуля та Валя Покидько з піснею «Лебеді кохання». Лунало ще багато інших пісень. Глядачі щиро аплодували. Після концерту на присутніх чекало традиційне чаювання. Можна впевнено стверджувати, що Кобеляцький територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян УПСЗН заряджений позитивною енергетикою і теплом, яке працівники установи дарують людям.

* * *

А в цей час у Сухинівці відзначали свято Дня людей похилого віку з таким же розмахом. Урочистий захід під назвою «Від душі» святкували у місцевому кафе близько тридцяти чоловік.
—Все було прикрашено квітами і рушниками, — розповідає директор Сухинівського будинку культури Галина Кравченко. — З частувань були і чай, і кава, і міцніші напої, а також ковбаси, печиво, цукерки, які були на столі завдяки сільській раді та приватним підприємцям, що допомогли нам.
Галина Анатоліївна проводила з гостями ігри та вікторини, а ансамбль «Криниченька» дарував свої музичні композиції. Збігом стало те, що цього ж дня відзначала свій 70‑річний ювілей Ганна Следь, яка подарувала кілька гуморесок та пісень у своєму виконанні.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 жовтня 2009, 14:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації