Вхід | Реєстрація

У лікарнях Полтавщини ліквідують усі «благодійні фонди»

Принаймні це пообіцяла журналістам заступник голови Полтавської ОДА Надія Мякушко. За її словами, згідно з розпорядженням голови Полтавської ОДА №251, відтепер чітко затверджені тарифи на платні послуги, які надаються лікувально-профілактичними державними та комунальними закладами охорони здоров’я області (за виключенням обласного протитуберкульозного та онкодиспанчеру, дитячої обласної лікарні). Зазначені кошти будуть потрапляти безпосередньо на розрахункові рахунки зазначених медичних установ, будуть підзвітні контролюючим органам (чого не було у випадку з благодійними фондами).
Надія Мякушко запевнила, що кошти будуть спрямовані на розвиток медичних установ. «Ми пішли на цей непопулярний крок…думаємо, що великого розуміння від населення не отримаємо. Ми пішли на це тому, що тут є чіткі тарифи на медичні послуги не першої необхідності, щоб пацієнт в критичній ситуації не платив лікарю гроші в кишеню, а був впевнений у якості послуг» - сказала Мякушко.
Цікаво, що найдорожчою серед платних послуг в лікарнях є висновок судмедекспертиз. Наводимо приклади розцінок на популярні медичні послуги: косметологічна допомога, крім тієї, що надається за медичними показаннями: епіляція воском (від 5,10 грн. до 27,6 грн. за процедуру), електроепіляція (12,80 грн. за процедуру), чистка обличчя (26,30 грн.), прийом лікаря-косметолога (21,90 грн. – огляд, 13,70 грн. – повторний огляд), прокол вуха (20,70 грн. - процедура) тощо.
Медичні огляди: для отримання виїзної візи, крім службових відряджень (45,20 грн. - огляд), огляд терапевтом (3,20 грн.), хірургом (1,60 грн.), невропатологом (3,00 грн.) стоматологом (2,70 грн.), акушером-гінекологом (3,00 грн.). Визначення групи крові (5,50 грн.), визначення глюкози в крові (6,30 грн.), електрокардіограма (7,30 грн.), флюорографія (3,60 грн.), тощо.
Лабораторні аналізи: загальний аналіз крові (10,90 грн.), біохімічний аналіз крові (53,90 грн.), загальний аналіз сечі (4,60 грн.). Рентгенологічні дослідження органів (від 11,60 грн. до 73,60 грн.). Консультативні послуги лікарів (від 5,60 грн. до 11,30 грн.).
Проведення судово-медичної та судово-психіатричної експертизи у цивільних справах (1140 грн. - дослідження), проведення судово-медичних досліджень на замовлення іноземних громадян (1156 грн. - дослідження), надання висновку фахівця з питань судово-медичної експертизи у випадку смерті на підприємстві (1407,00 грн.), видача копії медичної довідки (10,90 грн.) тощо.
Повний перелік цін на медичні послуги можна переглянути в газеті «Зоря Полтавщини» від 30 вересня 2009 р. та (незабаром) на сайті ОДА.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2009, 20:08 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації