Вхід | Реєстрація

Ставок біля музею-садиби Панаса Мирного обнесуть огорожею

А постійна комісія облради з питань екології провела виїзне засідання на ставках поблизу музею-садиби Панаса Мирного. Виявилося, що робота по розчистці та наведенню благоустрою навколо водного об'єкту потребує додаткових зусиль та фінансової підтримки, адже наводити лад треба не тільки на найближчому до музею ставку, а й на двох інших, які зв'язані водним каскадом.
На виконання відповідної постанови Кабміну обласна рада виділила майже 600 тис. грн. на розчистку та благоустрій ставка на території музею Панаса Мирного. Розчистку почало кременчуцьке підприємство, втім фінансування робіт наразі припинено з декількох причин. Перша – це неодностайність у поглядах членів комісії та депутатів на питання встановлення огорожі навколо водного об'єкту. Тому останні вирішили виїхати на місце та ознайомитися з ситуаціє. На місці питання вирішилося само собою – цей ставок – частина каскаду з ще двома, які мешканці прилеглих будинків перетворили на смітники.
Ось таким став найближчий до музею ставок після розчистки. А таким він був до цього. Тому не дивні побоювання членів комісії - якщо не поставити тут огорожу, то нижній ставок знову може перетворитися на смітник.
Звідси вивезли дуже багато сміття, говорять кременчужани. Розчистка ставка коштувала 144 з половиною тисячі гривень. А обласна комісія між тим переконана – роботи треба було починати з двох інших об'єктів.
Анатолій Шкарбан, голова постійної комісії облради з питань екології:
- Бо гори смітників, відсутність дамб можуть призвести до того, що ми просто розчистимо великий смітник, де при переповненні верхніх ставків сміття знову буде зметено сюди.
Натомість депутати міськради переконані – роботи проведені правильно, адже саме цей ставок є частиною музею, інші – лише пов'язані з ним. В той же час залишити ті два об'єкти без благоустрою теж не можна, міська влада в наступному році профінансує проектні роботи, аби до ладу привести усі ставки.
Олександр Козуб, секретар міської ради:
- Це включає в себе і ремонт дамби, і ремонт споруд по перетоку води, роботу з населенням щодо підтримки тут чистоти, євроконтейнери, аби тут було чисто.
Повернувшись до зали засідань, комісія обласної ради з питань екології постановила – клопотати про відновлення фінансування робіт для встановлення огорожі навколо ставка, аби запобігти новому захаращенню останнього.

Автор: Максим Яров, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2009, 18:02 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації