Вхід | Реєстрація

Залізничні переїзди — об’єкти підвищеної небезпеки

За 12 місяців 2009 року на залізничних переїздах Кременчуцької дистанції колії Південної залізниці з вини водіїв автотранспортних засобів допущено 5 випадків ДТП:
• 15.01.2009 року на переїзді з черговим, 227 км ПК8 перегону В. Поділ-Вербки (Семенівський район) пасажирським поїздом №174 сполученням Київ — Кременчук збито велосипедиста. Він загинув на місці.
• 26.01.2009 року на переїзді без чергового, 11 км ПК10 перегону Шлюзи-Золотнішино (м. Комсомольськ) вантажний поїзд № 3776 збив вантажний автомобіль МАЗ. Травмованих немає.
• 26.04.2009 року на переїзді без чергового, 3 км перегону Південний Парк -Шлюзи (м. Комсомольськ) мікроавтобус «Форд транзит» в'їхав у бік локомотива «ЧМЕ-3» вантажного поїзду №5972. Травмованих немає.
• 29.07.2009 року на переїзді з черговим, 269 км ПК1 ст. Рублівка (Глобинський район) пасажирський поїзд №174 сполученням Київ‑Кременчук збив мотоцикл «ІЖ Планета-3». Водій загинув на місці.
• 23.09.2009 року на переїзді з черговим, 266 км ПК8 перегону Крюків-Бурти (м. Кременчук) пасажирський поїзд №59 сполученням Харків — Одеса збив легковий автомобіль «Мітсубісі Паджеро».
Допущені випадки ДТП стали можливими через особисту недисциплінованість водіїв автотранспортних засобів та грубе порушення правил дорожнього руху при проїзді через залізничні переїзди. Ці аварії були неодноразово висвітлені в засобах масової інформації, але водії на це не звертають уваги.
За 3 місяці 2010 року допущено 1 випадок ДТП. 11 березня на залізничному переїзді без чергового, 11 км ПК10 перегону Шлюзи-Редути (м. Комсомольськ) легковий автомобіль «Тойота Корола» в'їхав у бік локомотива «ЧМЕ-3» №3178. Даний випадок ДТП став можливим через порушення водієм правил дорожнього руху — він проігнорував заборонні показники автодорожніх світлофорів та не зупинився перед знаком «СТОП». В результаті ДТП легковий автомобіль ремонту не підлягає, водія з численними травмами направлено в міську лікарню Комсомольська.
З метою забезпечення безпеки руху просимо водіїв автотранспортних засобів проявляти особливу пильність та дотримуватись правил проїзду через залізничні переїзди.

Автор: Григорій МУЛЬКО, начальник Кременчуцької дистанції колії Південної залізниці


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2010, 10:13 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації