Вхід | Реєстрація

Лише декілька ковтків повітря зміг зробити новонароджений і помер … від рук власної матері.

Лише декілька ковтків повітря зміг зробити новонароджений і помер … від рук власної матері.
В обідню пору 6 жовтня до Київського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в одному з будинків по вулиці Сніжній, що у Рибцях, виявлено труп дитини. При прибутті слідчо-оперативної групи за вказаною адресою, працівники міліції побачили картину, яка навіть звиклих до споглядання смертей правоохоронців вивела з рівноваги. На підлозі, загорнуте в простирадло, лежало бездиханне тіло новонародженого хлопчика, якого відразу після появи на світ задушила власна матір. Горе-матір, яка декілька годин тому вбила дитину, наче й нічого не сталось, спокійно сиділа поруч на дивані та забавлялась із маленьким котиком.
Як з’ясувалось, здійснила такий нелюдський вчинок 19-річна мешканка одного із сіл Гадяцького району Полтавської області Мирослава Т. Дівчина навчалась на секретаря в одному із училищ міста Полтави. Святкуючи в рідному селі на початку 2009 року новорічні та різдвяні свята, вона переспала зі своїм знайомим. Вагітніти й народжувати дитину на початку самостійного життя у її плани не входило, тому молода студентка відразу вирішила зробити аборт. Однак грошей на операцію не було, зізнатись батькам та попросити у них допомоги боялась, за допомогою до майбутнього батька дитини також не звернулась: знала, що відмовить. Коли кошти з’явились, йшов уже шостий місяць вагітності.
Після випуску з училища, Мирослава Т. зняла кімнату в будинку літньої жінки у селищі Рибці та почала шукати роботу. На той час у неї був уже чималий живіт, тому власниця будинку відразу запитала про вагітність, однак дівчина відповіла, що на п’ятому місяці зробила аборт і живіт залишився після операції. Жінка цьому не зовсім вірила, тому часто пропонувала квартирантці всіляку допомогу, однак та щоразу відмовлялась та стояла на своєму. Зрештою, власниця будинку вирішила не втручатись у життя чужої їй людини: у неї є батьки, рідні, та й своя голова на плечах. Як виявилось, приховувала свою вагітність Мирослава Т. і від рідних – коли приїздила додому, завжди обтягувала живіт тугим широким поясом. Незважаючи та те, що батьків вона відвідувала щомісяця й останній раз була у них за два тижні до пологів - вони стверджують, що про вагітність дочки навіть не підозрювали.
Коли настав час пологів, дівчина вже твердо знала, що буде робити з немовля - ще не народжене, воно вже було приречене на смерть. Надвечір, коли відчула болі в животі та зрозуміла, що починаються потуги, попросила у власниці будинку таблетки «Ношпи», щоб вгамувати біль. Літня жінка (в черговий раз запідозривши, що дівчина все ж вагітна) запропонувала викликати швидку, однак Мирослава Т. відмовилась та закрилась у кімнаті. Далі слова самої дівчини:
- В період часу з 19 до 21 години почались перейми. Я лягла на спину і широко розставила ноги. Під час пологів не кричала, щоб не почули сторонні. Першою показалась головка дитини, після неї вийшло тіло – це був хлопчик. Коли немовля повністю вийшло, воно почало ротом хапати повітря, але не плакало. Я обома руками обхопила шию хлопчика, здушила її та протримала так близько двох хвилин. Переконавшись, що дитина мертва, перервала пуповину та замотала тіло в підодіяльник. Через декілька хвилин цей згорток поклала в пакет, щоб в подальшому, коли нікого не буде вдома, викинути на смітник. Пакет з тілом хлопчика поставила біля шафи, яка стояла в кімнаті та пішла спати.
Прокинувшись зранку, Мирослава Т. побачила, що і власниця будинку, і ще одна її квартирантка знаходяться вдома, тому швидко одягнулась та поїхала в агентство по працевлаштуванню шукати роботу. Коли в обідню пору дівчина повернулась, жінки відразу помітили відсутність у неї живота та почали запитувати про дитину. Спочатку Мирослава Т. нічого не відповідала, однак коли почула погрози про виклик міліції - почала благати цього не робити та повідомила, що дитина вже мертва, вона закопала її на огороді. Коли ж власниця будинку та квартирантка почали примушувати показати місце, де вона це зробила (надіючись відкопати та спасти новонародженого), дівчина винесла з кімнати пакет та дістала звідти замотану у підодіяльник мертву дитину. Жінки вмовлянь квартирантки не послухали і відразу зателефонували в міліцію.
- Щодо причин свого вчинку, - зазначає начальник Київського райвідділу міліції міста Полтави підполковник міліції Ігор Рудь, - то дівчина пояснює їх дуже просто - виростити дитину самотужки вона б не змогла, а чекати допомоги у цьому не було від кого. У це важко повірити, однак вона говорить, що ніколи не чула про можливість народити дитину і залишити її в пологовому будинку. Стверджує, що якби про це знала, то новонародженого б не вбивала.
Така необізнаність у жодному разі не може бути виправданням нелюдського вчинку Мирослави Т. і не звільняє її від відповідальності перед законом. Київським райвідділом міліції зараз проводиться подальша перевірка по даному факту та вирішується питання про порушення відносно горе-матері кримінальної справи за статтею 117 Кримінального кодексу України – умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини. За позбавлення життя немовляти вона може отримати до п’яти років позбавлення волі.

Автор: Володимир Пасічко, Помічник начальника Київського РВ ПМУ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2009, 16:06 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації