Вхід | Реєстрація

Покрова покрила, дощ окропив

Покрова покрила, дощ окропив
14 жовтня традиційно вважається святковою датою не лише для віруючих християн, а й для тих українців, котрі називають себе козаками. Цьогорічний неофіційний День козацтва в Кобеляках святкували під густим осіннім дощем. Але погода не завадила взяти участь в торжествах сотням жителів райцентру. У гості до кобеляцьких козаків прибули їх однодумці з Полтави, Кременчука та Дніпропетровщини.
Розпочалися святкові заходи покладанням квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку. Потім святкова колона, в якій, крім козаків, йшли представники влади, громадськості та школярі, попрямувала до пам’ятника Богдану Хмельницькому. Там відбувся мітинг. На ньому виступили отаман кобеляцького козацтва Микола Жук, голова райради Володимир Жуков, міський голова Олександр Ісип, гості з Полтави та Дніпропетровщини. Виступаючі відзначали непересічну роль козацтва у відродженні історичних традицій та духовності українців, особливо молоді.
Після мітингу його учасники пішли до церкви Юрія Переможця. Там благочинний кобеляцького району Української Православної церкви Київського Патріархату Дмитро Кулічковський провів освячення куполів новозбудованого храму та освятив новобранців, які влилися до лав кобеляцьких козаків.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2009, 14:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації