Вхід | Реєстрація

Студенти хочуть більше сексу і влади

Студенти хочуть більше сексу і влади
«Щоб ви знайшли своє місце в суспільстві!», - з таким закликом головний священнослужитель Полтавщини Филип Архієпископ Полтавський і Миргородський  давав настанови юнакам і дівчатам, як здобувати владу серед молоді.
Студенти зі всієї України з’їхались до Полтави, де у місцевому Національному педагогічному університеті майбутнє нації вирішувало, як стати лідером.
Крім головного священнослужителя Полтавської області на молодіжному з’їзді поради давали наставники з Польщі, завдяки чому українські студенти зрозуміли, що мають надто мало прав.
«В Європі і зокрема в Польщі студентське самоврядування є найбільш розвиненим. В них набагато більше прав, можливостей, бюджет набагато більший, і тому ми маємо запозичувати їх досвід», - зазначив віце-президент національного студентського союзу Юрій Кращенко.
Керівництво всеукраїнського студентського самоврядування навіть конкретизувало найбільшу проблему студентської молоді.
«Банально студентам немає, де займатися сексом, бо по  6-7 чоловік живе в кімнаті, де мають жити 3, і відповідно про яку демографію в майбутньому в країні ми будемо говорити» - наголосив президент національного студентського союзу Анатолій Ігнатович.
На відміну від гостей молоді полтавці хочуть ще й влади. І сподіваються, що отримають її вже влітку, коли і студентів залучать до обрання ректорів вищих навчальних закладів.
— Поскольку это университет, то предложения студентов тоже должны иметь силу.
— Це як в країні, відносини повинні бути нарівні «МИ хочимо навчатись, ми хочемо ректора!».
— Это как в выборах президента, решает народ, а не только власть.
Відповідно до нового закону всі вищі навчальні заклади мають сформувати нову систему обрання керівництва і віддати студентам квоту у 10% голосів, що при виборах, наприклад, ректора вузу може зіграти вирішальну роль. Але влада йти на такі поступки готова.
«Міська влада, ми не можемо впливати на ті чи інші вибори, оскільки це внутрішнє питання, але про те, що 10% студентів мають брати участь як в чинних радах, так і на вибори ректора, звичайно це дає позитив. Молодь завжди залишалась прогресом і все-таки молоді треба довіряти», - повідомила заступник начальника у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому Олена Ромас.
За підсумками з’їду у Полтаві студенти зі всієї України розробили поправки до законів, щоб офіційно передати їх Кабінету міністрів.

Автор: Ольга Подимай, Олександр Чепур, телеканал ІРТ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2010, 10:52 | Полтава | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації