Вхід | Реєстрація

Журналістів запрошують висвітлити спалення музею "Скіфленд"

Благодійний Фонд „Гелон”, у третю річницю заснування музею просто неба «Скіфленд», 17 серпня в Котелевському районі на в’їзді до «Більського городища» проведе акцію громадської непокори проти знищення "Скіфленда". З нагоди анонсування цієї події президент фонду «Гелон» Володимир Бідуха розповість про останні події навколо Більского городища та продемонструє зразки іменних смолоскипів на прес-конференції в адмінбудівлі на вул. Жовтневій, 45, к.517 4 серпня (вівторок) об 11:00. Смолоскипи будуть адресовані голові Полтавської ОДА Валерію Асадчеву, прокурору області Віктору Войцишену, начальнику Держкомзему області Григорію Шарому, начальнику Управління культури ОДА Володимиру Годзенко, начальнику обласного Управління екології і природних ресурсів Ігорю Піддубному та представникам влади Котелевщини.
Бідуха також поділиться з представниками ЗМІ цікавими методами громадської діяльності з метою консолідації зусиль влади і громади.

За твердженням Бідухи, внаслідок оприлюднення його Фондом інформації про знищення у Котелевському районі 100 га культурного шару найвизначніших об’єктів культурної спадщини - найбільшої охоронюваної археологічної території України «Більське городище», яка занесена до державного реєстру України, та звернення Фонду до відповідальних органів влади з вимогою припинення свавілля і порушення законів, Благодійний Фонд «Гелон» був усунений від участі у місцевій програмі розвитку Котелевського району. Через змову чиновників органів місцевої влади і місцевого самоврядування, рішенням голови Котелевської РДА Валерія Сідька у Фонда відібрали земельну ділянку разом із музеєм просто неба „Скіфленд” і все це передали на користь депутата районної ради - директора СТОВ «Скіф» Олексія Бовдира, який спромігся пролобіювати питання на свою користь і включити музей просто неба (у будівництво якого нічого не вклав) як особисту власність до місцевої програми розвитку туристичної мережі з метою заробляння грошей. Благодійний Фонд „Гелон” на загальних зборах прийняв рішення і запрошує на територію музею представників всіх гілок державної влади допомогти голові Котелевської РДА власними руками, відкрито знищити музей просто неба „Скіфленд” шляхом публічного спалення його споруд під контролем МВС, МНС, Держпожежнагляду, Управління екології, місцевої СЕС, Управління охорони здоров’я, громадськості і ЗМІ. Акція спалення музею просто неба буде також зніматися на відео, для подальшого розповсюдження відеоматеріалів ЗМІ і відправки копії у штаб-квартиру ЮНЕСКО.

Автор: http://regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2009, 10:47 | | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації