Вхід | Реєстрація

У «Лелеченьці» збиралися новосанжарські художники

У «Лелеченьці» збиралися новосанжарські художники
15 жовтня у дитячому садку «Лелеченька» вітали із Днем художника майстрів живопису.
Як не дивно, а саме цей дитячий навчальний заклад став в останні роки мало не центром живописного мистецтва. Тут за порівняно невеликий строк зуміли зібрати справжню галерею «Художників Новосанжарщини», а минулого року визнані віртуози пензля проводили у садочку справжні майстер-класи для маленьких вихованців.
І ось, минулого четверга «Лелеченька» збирала своїх старших друзів. У художній галереї садочка зібралися відомі у районі живописці Михайло Шуліпа, Алла Санарова, Світлана Чорнобай, Станіслав Вагнер та Наталія Кольба. Всіх їх зустрічала завідувачка дитячим закладом Світлана Левицька. Вона привітала гостей із їхнім святом — Днем художника — та подякувала за співпрацю на протязі всього року. А ще нагородила грамотами від дитячого навчального закладу тих художників, які взяли участь у проведенні майстер-класів — Михайла Шуліпу, Світлану Чорнобай та Станіслава Вагнера. Не прийшли із порожніми руками і художники — Алла Санарова принесла у галерею дитсадка три свої нових картини.
Після цього гості разом із Світланою Левицькою та керівником художньої студії «Дивосвіт» Наталією Лозицькою за круглим столом обговорювали плани на майбутнє. Майже всі художники згодились і надалі брати участь у проведенні майстер-класів для дитсадівської малечі. Лише Алла Санарова засумнівалась у своїх педагогічних здібностях, але колеги пообіцяли їй поділитись своїми вже напрацьованими секретами роботи із дітками. Обговорюючи проблеми новосанжарських митців пензля, Михайло Шуліпа та Станіслав Вагнер підняли питання відсутності у Нових Санжарах хоч невеличкої виставкової зали, у якій художники могли б демонструвати свої роботи гостям та жителям селища.
— Хоч би якісь стелажі зробити десь в центрі, щоб не доводилось нам торгувати у буквальному сенсі — із землі, — озвучив спільну проблему Станіслав Вагнер.
У процесі розмови живописці зійшлися на тому, що спільні для них проблеми краще вирішувати разом. Так, вже вкотре, з’явилась на обговоренні ідея створення Спілки художників Новосанжарщини. Найбільш обізнаний з юриспруденцією художник — Михайло Шуліпа — пообіцяв обдумати цю ідею, але заздалегідь запевнив, що створення подібної організації є справою нескладною. Було б бажання.
Після обговорення проблем художники перейшли до обміну досвідом та секретами. З цієї страшенно цікавої для журналіста розмови можна було з подивом дізнатися, що для малювання «рафінована «Олейна», звичайно, краща за нерафіновану», а у фарби хтось додає лак, а хтось — «ВайтСпирит». А ще… Втім, не будемо ділитись усіма секретами новосанжарських художників.
Усі художники були дуже вдячні Світлані Левицькій за організацію подібної зустрічі. За можливість зібратися усім разом хоча б раз на рік і просто поговорити. А завідуюча дитячим садком, у свою чергу, висловила сподівання, що ці зустрічі будуть частішими і проходитимуть у такій же душевній атмосфері.

Автор: Володимир Паршевлюк, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації