Вхід | Реєстрація

Псевдоканікули

Цього року канікули в школах Кобеляцького району почалися на тиждень раніше – 15 жовтня і триватимуть до 1 листопада. Деякі діти і батьки невдоволені такою новацією, адже зайвий тиждень доведеться відпрацьовувати по суботах.
Вимушені канікули були запроваджені через потребу зекономити кошти для оплати енергоносіїв. Дану причину підтвердила Наталія Коваль, начальник відділу освіти Кобеляцької райдержадміністрації: «В області така практика є, але не в усіх районах. Порекомендували так вчинити на одній з нарад начальник управління освіти Полтавської облдержадміністрації Володимир Мирошниченко та заступник голови облдержадміністрації Надія М'якушко. Коли почнеться опалювальний сезон — діти відпрацьовуватимуть по суботах протягом семи тижнів. Деякі школи навчатимуться лише п’ять субот, оскільки вони проводили олімпіади і мають на це право. Офіційно ніхто з батьків свої претензії не виставляв. Одні підтримують, інші не підтримують. Усі задоволені не можуть бути. Навчальним процесом повинні керувати професіонали, а не всі хто забажає. Одна мама телефонувала з села і говорила, що в Дніпропетровську такого немає. Раджу їй везти дитину у Дніпропетровськ і там навчати, якщо їй не подобається. Є певний порядок і ми відповідно чинного законодавства нічого не порушили. Цікавить мене також позиція батьків, які говорять, що моя дитина не йтиме у школу, бо вона не звикла ходити по суботах. Батьки повинні чітко пояснити дітям, що є навчальний процес і навчальна програма, яку потрібно виконувати».
— Погано, що канікули продовжили, — говорить школярка Настя, — цілий тиждень погода дощова, навіть погуляти ніяк, а потім доведеться вихідні втрачати.
Слід згадати, що п'ятнадцять років тому кожна субота у школах була звичайним навчальним днем і ніхто навіть подумати не міг, що може бути інакше. А нинішнім школярам не слід засмучуватись і сподіватимемось наступний тиждень принесе з собою лише сприятливі погодні умови.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2009, 17:09 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації