Вхід | Реєстрація

Комп’ютер – українофоб!

У друкованих матеріалах конференції нас зацікавила монографія, яка у роздруківці називалася "Кременчук: окраїнне місто". Ми підійшли до її автора – 37- річного професора, доктора історичних наук пана Вирського (Інститут історії України НАНУ, Київ). І поцікавились, чому він вважає Кременчук окраїнним містом? Адже "окраїна" – це якось несолідно.
Професор тихим голосом пояснив, що назва його монографії – "Кременчук: українне місто". Термін "українне" професор вважає у даному випадку автентичним. Адже саме "українним" називався Кременчук у старих польських літописах, де й знайдені перші документальні свідчення про існування нашого міста. До речі, пан Вирський стверджує, що реальна, задокументована дата появи Кременчука – 1637 рік. А от 1571-й, на який ми звикли посилатися, – це, скоріше, міф.
Щодо текстової помилки у друкованих матеріалах конференції, пан професор зазначив, що не лише комп’ютер кременчуцького університету, а й більшість київських комп’ютерів автоматично виправляють слово "українне" на "окраїнне".
Цікаво, чи знає про таку недостойну поведінку українських комп’ютерів Президент? Адже українська автентичність – улюблена тема пана Президента. Одразу після трипільської культури та бджолярства.
В Інституті історії України НАН України вважається найбільш коректним визначення Вітчизняної війни, як Великої Вітчизняної війни Радянського Союзу. На думку науковців, недоречно визначати війну ані як війну українського народу, ані як німецько-радянську війну.

Автор: "Кременчуцький ТелеграфЪ"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2009, 16:10 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації