Вхід | Реєстрація

У Лубнах юнаки готувалися до армії, розбиваючи перехожим голови

В місті Лубни на Полтавщині шестеро юнаків, щоб потрапити до війська спеціального призначення, ночами "відпрацьовували" рукопашний бій на випадкових перехожих.
За даними прес-служби МВС, бандити нападали на чоловіків та жінок на неосвітлених вулицях міста, завдавали сильного удару по голові ззаду, і відбирали всі цінні речі (гроші, мобільні, золоті прикраси). Поки їх не затримали, вони встигли скоїти близько 10 нападів.
Одній з найбільших проблем у розкритті злочину було те, що ніхто з потерпілих не міг описати нападників. Злочини здійснювали системно, але в різних районах міста. В одному випадку злочинець, збивши з ніг потерпілу і відібравши у неї жіночу сумочку, наступив на руку жертві та переламав її. Іншого постраждалого ударили по голові скляною пляшкою настільки сильно, що він досі перебуває в лікарні.
Для виявлення бандитів у міськвідділі міліції була створена спеціальна оперативна група. Врешті правоохоронці вирахували компанію з шести друзів, які таким чином "розважалися". Найстаршому із злочинців 21 рік, інші – неповнолітні, наймолодшому лише нещодавно виповнилося 15 років. Всі вони вихідці з благополучних родин.
Як пояснили затримані, мотивом їхніх злочинів, окрім власне пограбування, було те, що вони готувалися до армії та хотіли потрапити у війська спеціального призначення. Тому і "відпрацьовували" прийоми на пересічних громадянах.
За даним фактом порушено низку кримінальних справ за статтями "розбійний напад" та "грабіж", за якими молоді люди можуть отримати до 12 років в'язниці.

Автор: tsn.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2009, 16:15 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації