Вхід | Реєстрація

З прес-конференції міського голови. Про благодійність, вибори та Перемогу

З прес-конференції міського голови. Про благодійність, вибори та Перемогу
«Благодійність, вибори та Перемога» - таку назву мала перша в стінах інформаційного агентства «Новини України» прес-конференція міського голови Андрія Матковського. Розпочав мер з успіхів акції «Добрі справи», що діє вже другий рік і набула системності. Якщо раніше рахунок наданої допомоги йшов на тисячі, то тепер – на мільйони. Так, у 2009 році за спонсорські та батьківські кошти (4,5 млн. грн.) придбано 1294 нові парти для першокласників, встановлено 54 комп'ютери, 94 кулери - у кожному першому класі, у низці навчальних закладів відремонтовані покрівлі, замінені склопакети тощо. До міських лікувально-профілактичних закладів надійшло спонсорської допомоги на суму 6 млн. 290 тис. грн., що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 600,6 тис. грн. Ці кошти спрямовані на придбання медикаментів, удосконалення матеріально-технічної бази лікувальних закладів та придбання необхідної медичної апаратури. Як приклад комплексного підходу Андрій Матковський назвав ремонт пологового будинку, куди вклали власні кошти й депутати міської ради.
Музейні заклади міста отримали спонсорську допомогу від організацій та установ міста – 20 тис. грн. У День міста за підтримки спонсорів наше місто відвідали та взяли участь у культурно-мистецькому заході: Герой України, народна артистка України Ніна Матвієнко, гурти "Краяни", "Фрістайл", "Самоцветы", "РЕАЛ О", "Боні М". Кульмінацією свята став незвичайний, яскравий феєрверк. Активно діє у Полтаві благодійний фонд «Жіноча рада». За кошти меценатів відбулися в нашому місті творчі вечори російського поета Євгенія Євтушенка. Запросили його до Полтави і на це Різдво – повідомив сьогодні Андрій Матковський.
На галузь фізичної культури і спорту залучено понад 3 мільйони грн. позабюджетних та спонсорських коштів. Для дитячо-юнацьких спортивних шкіл придбано спортивну форму, інвентар, у ДЮСШ №5 відремонтовано фасад тощо. На чотирьох ковзанках міста існує соціальний пакет для дітей пільгових категорій. Безкоштовно на трьох ковзанках проводяться заняття вихованців відділення фігурного катання та хокею з шайбою близько 200 дітей. У 2008-2009 роках за спонсорські кошти облаштовано сімнадцять нових сучасних дитячих майданчиків на суму 587 тисяч грн., чотири майданчики для ігрових видів спорту зі штучним покриттям на суму 1 мільйон 140 тисяч грн., сім майданчиків для занять загальною фізичною підготовкою на суму 294 тисяч грн. Мер прогнозує: до кінця року майданчиків з’явиться ще добрий десяток – зроблять свій внесок перед виборами політичні сили і таким чином допоможуть людям. Подібні подарунки Андрій Матковський оцінює позитивно.
Щодо чергових виборів до місцевих рад, які мають відбутися 30 травня 2010 року, то міський голова разом з колегами-мерами, ініціював перед депутатами Верховної Ради внесення змін до закону. Діючий принцип виборів за партійними списками не виправдовує себе – люди не знають свого депутата. А от вибори за мажоритарною системою позитивно вплинуть на життя громад і громадян. До виборів же міського голови ще далеко – вони, швидше за все, відбудуться аж 2011 року. (Нагадаємо, що минулого разу у Полтаві вибори мера були позачерговими).
Не могли оминути журналісти і проблем президентських виборів. Сам мер у політику не йтиме, штаб жодного кандидата в Президенти не очолюватиме, ні за кого агітувати не буде. Це, до речі, кардинально різниться від позиції очільника облдержадміністрації Валерія Асадчева.

***

До 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у Полтаві заплановано капітальний ремонт Меморіалу Солдатської Слави. Потрібно виконати суцільне полірування поверхні Стели, відновити втрачені написи, виконати заміну частини гранітних блоків та плит основи площадки Стели, змити соляні патьоки з фігури Воїна-визволителя, заміни також потребує мощення тротуарною плиткою площі перед пам’ятником, навколо, підходи до нього, а також суміжних алей парку. На все це потрібно понад 3 мільйона гривень. Щодо фінансування робіт уже нині є розуміння і підтримка голови обласної ради Олександра Удовіченка.
До святкової дати влаштують парад військ полтавського гарнізону та створять галерею Героїв Радянського Союзу, чиї імена пов’язані з Полтавою. Художники Олексій Шевчук та Віктор Циганюк відтворять портрети 17 Героїв. Серед портретованих – нині живі Кузьма Павлович Нездолій та Олексій Якович Левченко (чотири медалі «За відвагу»), уже, на жаль, покійні Іван Бабак, Петро Юрченко, Микола Кучеренко, Іван Романченко та інші. Портрети виставлять у міськвиконкомі, а потім віддадуть родинам Героїв.
Запитували журналісти про підготовку до Новорічних свят, проблеми ЖЕКу «Будівельник», пам’ятник гетьманові Мазепі. Щодо останнього, мер зазначив: нині шукаємо шляхів, щоб дізнатися думку громади щодо його встановлення. Як, до речі, і про перейменування вулиць.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2009, 16:36 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації