Вхід | Реєстрація

28 жовтня відзначається 65 річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників

Цього року свято вперше відзначається на державному рівні – відповідний Указ видав Президент України Віктор Ющенко. У Полтаві сьогодні відбулося покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави, на яке прийшли городяни, аби вшанувати пам'ять загиблих та вклонитися ще живим солдатам Радянської Армії.
Біля Меморіалу Солдатської Слави, незважаючи на дощ, зібралися мешканці Полтави: керівники області та міста, депутати рад, священослужителі, представники трудових колективів, службовці, молодь - всі прийшли, аби вшанувати пам'ять та вклонитися солдатам Великої Вітчизняної війни. В цей день головні слова вдячності - за 65 років мирного неба над українською землею, за те, що з палким серцем і зброєю в руках вони захищали Батьківщину. Під час визволення України, упродовж січня 43-го - жовтня 44-го рр., на території країни радянськими військами було проведено 15 наступальних операцій, з них 11 стратегічних і 4 фронтових. Головні бойові операції проходили з осені 43 по осінь 1944 років, саме в цей період була мобілізована майже половина діючої Червоної Армії. Завершила ж визволення України Карпатська операція, що почалася 9 вересня 1944 наступом 1-ї Гвардійської армії. 27 жовтня 1944 був звільнений Ужгород, а 28 радянські війська вийшли на нинішній кордон України.
В пам'ять про подвиг і відвагу українських воїнів через 65 років після тих доленосних подій у Полтаві під воєнну музику поклали квіти до стели загиблим солдатам. Загиблих пом'янули хвилиною мовчання та залпами автоматів.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2009, 11:54 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації