Вхід | Реєстрація

Подвійне убивство пенсіонерів, або як сучасна молодь «виховує» старше покоління

Останнє подвійне умисне убивство, яке скоювалося на території Чорнухинського району, було зафіксоване у далеких 80-х роках минулого століття. Більш-менш спокійний по криміногенній обстановці регіон ніколи не приваблював злочинців, адже «зірвати» куш з громадян тут не вдасться, бо переважна більшість тих, хто живе – люди похилого віку, пенсіонери та середньостатистичні українці, які великими статками не славляться. Втім, страшна звістка про подвійне убивство пенсіонерів потягла за собою не тільки сплеск чуток, але й великого страху у людей. Усі, як один говорять, що тепер і спати страшно у своїй хаті. Однак, мотив злочину, як стверджує сам підозрюваний, не користь, а метод виховання.
«Виховувати» 30-річний колишній зек вирішив порядну та знану на увесь район родину пенсіонерів 1944 та 1948 року народження. Подружжя прожило у селі Пізники усе своє життя. Були часи, коли про їхній невтомний труд писали усі районні газети. Вона – передова доярка, він – професіонал-механізатор. На жаль, єдиний син трагічно загинув десять років потому, можливо, це і стало причиною того, що пенсіонери усе частіше звертали увагу на спосіб життя одного із місцевих, щораз вказуючи йому то на судимості, то на неробство, то на зловживання спиртним. По-батьківськи, благаючи і намагаючись поставити на шлях істинний хлопця, пенсіонери завше зверталися до нього з «моралями», але йому це було байдуже, бо із самого дитинства звик зростати усамітнено. Мати у нього повісилася, коли ще був маленьким, а батька не знав взагалі. Тож, відсидівши вдруге за гратами, знову приїхав до рідного села. Зустрічали «засудженого» односельці не дуже радо, а коли сусід знову почав «читати проповіді», то рецидивіст «задумався» у який же спосіб припинити ці повчання.
«Я завжди ходжу із ножем, - говорить він, - бо маленького зросту, а раптом мене хтось образить і я не зможу дати здачі.» Саме так він пояснює, звідки у нього узявся ніж у кривавий вечір, як потім з’ясують оперативники, саме він був знаряддям убивства. Прийшовши до пенсіонерів, молодик відтиснув двері плечем, а потім тим же ножем відчинив їх узагалі. Господарі вже лягли спати, але чоловік прокинувся від шороху. Вискочивши у веранду, він отримав удари у грудну клітину, живіт, руки, плечі, словом, все тіло дідуся було, наче пошпиговане. Експерти потім нарахують 11 ножових поранень. Бабуся стала наступною жертвою. На її тілі зафіксували 13 поранень.
Анатолій Козленко, начальник Чорнухинського РВ міліції говорить, що та картина, яку вони побачили по приїзду на місце пригоди була жахлива – жодного місця у будинку не залишалося, де б не було чи плям, чи навіть калюж крові.
«До нас зателефонували сусіди потерпілих, - говорить Анатолій Козленко, начальник Чорнухинського РВ, - які прийшли уранці до пенсіонерів і прямо на ганку побачили тіло дідуся, у хату вони навіть не заходили, бо одразу сповістили нас. Увесь особовий склад райвідділу було викликано по тривозі. Також ми попросили допомоги у карного розшуку обласного апарату, тож спільними зусиллями, менше, аніж за добу злочин було розкрито.»
І опитування громадян, і подвірні обходи, і відпрацювання усіх можливих слідів та зачіпок на місці дали таки позитивний результат. Затримували злочинця в Оржицькому районі, куди він утік після скоєння убивства. З будинку потерпілих молодик забрав тільки мобільний телефон. Він говорить, що хотів з ними поквитатися за те, що вони його повчали. Хоча злочинець і виправдовується, мовляв, не розумів, що робив, але приховати закривавлений одяг і змити із себе плями крові потерпілих, він встиг. Але й це йому не допомогло, адже багато речових доказів, які б вказували саме на його причетність до злочину міліціонери вишукали буквально за декілька годин.
Микола Михайлик, начальник Управління карного розшуку ГУМВС України в Полтавській області говорить, що нині молодик затриманий і заарештований. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України(умисне вбивство).
Не виключено, що він отримає довічне ув’язнення, але то визначить суд. Між тим з’ясувалося, що 10 листопада він планував одружуватися, але не судилося, бо убити двох пенсіонерів виявилося важливішим за те, аби почати життя з чистого аркуша і стати добропорядним громадянином.

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2009, 12:42 | Чорнухи | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації