Вхід | Реєстрація

Ноу-хау по-міліцейськи під час проведення операції “Розшук” на Полтавщині

В період з 19 по 23 жовтня на території Полтавської області правоохоронці провели комплекс заходів під умовною назвою “Розшук”. Основна мета такої діяльності міліціонерів - підвищення ефективності розшукової роботи, забезпечення розшуку злочинців, притягнення їх до кримінальної відповідальності, встановлення долі безвісти зниклих громадян та осіб невпізнаних трупів.
Завдяки спільним зусиллям правоохоронців, в ході операції було розшукано 107 злочинців, з них за скоєння тяжких злочинів – 22, для інших органів внутрішніх справ – 12 осіб (органів внутрішніх справ Російської Федерації – 6, Вірменії – 1, (Г)УМВС інших областей України – 5). Також встановлено місцезнаходження 19 безвісти зниклих громадян та встановлено особи 10 невпізнаних трупів.
Так, 25 липня цього року троє мешканців обласного центру у селі Розсошенцях, шляхом розбійного нападу, заволоділи грошима у сумі 1700 гривень у двох чоловіків. Двоє злочинців були затримані правоохоронцями одразу, а третього - оголосили у розшук. Згодом, за результатами заходів, міліцією було отримано інформацію про те, що розшукуваний злочинець переховується у селі Абазівці Полтавського району. 23 жовтня працівниками Полтавського райвідділу міліції останній був затриманий у цьому ж селі, де він проживав на найманій квартирі.
До речі, під час проведення операції “Розшук” правоохоронцями Полтавщини було вперше випробувано таке собі ноу-хау. Мова йде про так звані візитниці, які представляють собою збірку фотообліків розшукуваних. Завдяки своєчасному наданню працівникам патрульної служби таких візитниць, є більша вірогідність того, що злочинець буде затриманий оперативно та в найкоротший строк.
Прикладом цього є випадок у Кременчуці. 21 жовтня двоє працівників батальйону патрульної служби за допомогою такого “кишенькового” фотоальбому затримали чоловіка, який розшукувався Крюківським райвідділом за скоєння ряду крадіжок.
За перші позитивні результати використання на практиці новітньої методики вище згадані співробітники будуть заохочені керівництвом ГУМВС.
В подальшому практика “кишенькових” фотоальбомів у правоохоронців матиме місце і надалі. Уважність, оперативність та ініціативність працівників міліції під час розшуку та затриманні злочинців дасть змогу більш швидко та своєчасно розкривати тяжкі та особливо тяжкі злочини, а отже це є добрим новим надбанням для роботи міліції Полтавщини у майбутньому.

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2009, 12:47 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації