Вхід | Реєстрація

«Чорний» тиждень

«Чорний» тиждень
Тиждень, що минає, був по-сумному знаменний для Кобеляцького району. Одразу кілька трагічних випадків відбулися один за одним. Страшна ДТП із трьома загиблими, самогубство молодого хлопця, вбивство. Цей страшний перелік доповнила смерть видатного земляка, лікаря від Бога, основоположника мануальної терапії Миколи Андрійовича Касьяна. Нижче ми спробуємо передати страшну хронологію цих подій.

Їхали по гриби, а знайшли… смерть
Перехрестя доріг Дашківка — Шевченки та Кобеляки — Радянське здавна вважається в Кобеляцькому районі особливо небезпечним. Говорять, що в тому місці колись був цвинтар. І тепер практично кожного року там трапляються ДТП із смертельними наслідками.
24 жовтня до Кобеляцького району завітали кілька жителів селища Криничне сусідньої Дніпропетровської області. Метою їх приїзду, за неофіційною інформацією, було, так зване, «тихе полювання». Тобто люди приїхали назбирати грибів. Крім того, вони планували провідати своїх знайомих. Виконавши намічене завдання, зібрались додому. Було це після 17‑ї години, в час вечірніх сутінок. Автомобіль «Волга», на якому приїхали гості району, рухався з боку села Шевченки. Водій був не місцевим жителем. Через це чи з іншої причини він не виконав вимогу знаку «Дати дорогу» і виїхав з другорядної дороги на головну. А по ній в цей час, нічого не підозрюючи, на своєму автомобілі «Ауді А-6» з боку Радянського їхав житель Полтави громадянин Б. На повній швидкості іномарка врізалася у «Волгу». Від страшного удару пасажир «ГАЗу» загинув на місці. «Ауді» запалала і згоріла дощенту. Пасажири «Волги» із травмами різної тяжкості були доставлені в Кобеляцьку ЦРЛ, де на ранок два з них померли.

20‑річний студент розбив батьківську машину і застрелився
Самогубство молодої лю­дини завжди є резонансним. У даному випадку розголосу події надало ще й те, що руки на себе наклав син голови Кобеляцької районної ради Володимира Жукова.
Трагедія сталася в ніч з 25‑го на 26 жовтня. Того вечора 20‑річний Олександр Жуков, студент Полтавської аграрної академії залишився в батьківському домі, що в селі Канави, сам. Його батько, голова Кобеляцької райради, «бютівець» Володимир Жуков разом з дружиною поїхали в Київ на з’їзд партії «Батьківщина». Уже вночі, повертаючись додому, батьки дізнались, що в Канавах сталася біда. Їм повідомили, що син розбив їх машину «Шевроле-Еванда». Одразу дізнатись про подробиці події не вдалось, поскільки мобільний телефон Олександра був відключений.
Як стало відомо пізніше, ДТП сталася на одній із вулиць Канав. Рухаючись на великій швидкості, «Шевроле» зніс електричний стовп і кілька дерев. «Передок» автомобіля був розбитий дощенту. В машині знаходились Олександр Жуков і двоє його друзів. Ніхто із них не отримав більш-менш серйозних травм. Від пошкоджень хлопців врятували подушки безпеки.
Коли Жукови повернулись додому, то виявилось, що сина вдома немає. Почалися розшуки хлопця, в яких взяли участь і найближчі родичі. Коли почало світати, вони знайшли тіло хлопця в сусідньому садку. Поряд лежала мисливська рушниця. Слідів насильства чи боротьби співробітники міліції не знайшли. Остаточна версія того, що сталося — самогубство.

Кобелячанин зарізав суперника по коханню
Досвідчені правоохоронці знають, що більшість вбивств скоюють не професійні кілери, тому основним знаряддям вбивства є звичайний кухонний ніж, а не гвинтівка з оптичним прицілом. І майже завжди кровопролиття пов’язане із алкоголем. Так сталося і в Кобеляках 25 жовтня 2009 року.
Передувала трагедії звичайна сімейна історія. Громадянин і громадянка П. проживали у шлюбі кілька років і маючи двох дітей, вирішили розлучитися. 12 листопада з цього приводу було призначене судове засідання. Ще невідомо, яке рішення прийме суд, але вже зрозуміло, що один із подружжя буде ізольований від суспільства на кілька днів, а можливо — років.
…Того вечора житель Кобеляк П. вирішив провідати свою дружину, яка живе в багатоповерхівці на вулиці Шевченка. Через якихось три тижні дружина мала отримати приставку «колишня». Та, не дивлячись на вже далеко не сімейні стосунки, П. навідувався до своєї жінки. Коли постукав у двері, йому не відчинили. І тоді чоловік вирішив проникнути у квартиру в інший спосіб. З даху будинку він спустився на балкон і потрапив у помешкання. На такий ризикований вчинок його, швидше за все, підштовхнув алкоголь. У квартирі П. побачив свою, поки що «законну», дружину в обіймах іншого чоловіка. І вирішив пред’явити свої права. Почалася бійка. Жінка втекла, а П. побіг на кухню і схопив ножа. А потім вдарив ним суперника, потрапивши прямо в серце.
Міліцію викликала дружина затриманого. Але вона повідомила черговому Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ, що її чоловік хуліганить. І що в квартирі є хтось сторонній. Коли правоохоронці прибули на місце події, то одразу запропонували громадянці П. відкрити квартиру. Що вона й зробила власним ключем. Зайшовши в помешкання, міліціонери наткнулися на бездиханне тіло. П. в цей час спав сном праведника. Він був затриманий і доставлений у райвідділ міліції. За фактом вбивства порушено кримінальну справу.

Автор: Ігор Філоненко, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2009, 12:58 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації