Вхід | Реєстрація

Від громади — на віки

Від громади — на віки
Уже кілька днів на фасаді приміщення міської ради ви маєте можливість спостерігати меморіальну дошку, на якій вигравіювані слова пам’яті, присвячені лікарю Олегу Аркадійовичу Данильцю: «З вересня 1970 року і до останніх днів життя був ведучим хірургом Кобеляцького району, хірург вищої категорії, заслужений лікар України, почесний громадянин м. Кобеляки і Кобеляцького району».
23 жовтня біля міської ради зібралось близько п’ятдесяти кобелячан, щоб бути свідками увіковічення пам’яті лікаря Олега Данильця.
— Якщо перелічувати добрі справи Олега Аркадійовича не вистачить і дня. У Кобеляцькому районі багато людей, які завдячують йому життям, — зазначив голова райради Володимир Жуков.
Слова голови райради підтвердила одна з пацієнток лікаря Антоніна Жигалова і прочитала авторський вірш, який вона написала на честь Олега Данильця:
« …Ну что ж, Аркадиевич, отдыхай, ты сделал все, что в твоих силах,
Но только не сберег себя для жены, детей и внуков милых,
Твой труд оценку получил, ты заслужил большую славу,
Гордимся мы тобой, родной, награды все твои — по праву!»
Після цих щирих слів вдячності у багатьох присутніх на очах з’явились сльози.
— Ми зібрались вшанувати пам'ять нашого товариша, колеги, учителя і спасибі всім, хто сьогодні тут, — лаконічно виступив один з активних організаторів цієї справи лікар-хірург Олег Голтвянський. Також зі словами вдячності виступали колеги Микола Мельник та Йосип Островський.
У районній лікарні колектив, у якому працював Олег Аркадійович, також вшанував пам'ять видатного лікаря. Відтепер його ім’я залишиться не лише в спогадах колег та пацієнтів, а й закарбується в історії Кобеляччини.
Від родини слова вдячності громаді висловив син Олега Данільця Ростислав: «Пройдуть часи, зміняться покоління, але пам'ять не зникне, тата будуть згадувати завжди».
Отець Кулічковський освятив дошку пам’яті, прочитав молитву, присутні запалили свічки та прикріпили поряд з дошкою червону троянду.
За словами голови міської ради Олександра Ісипа планується ще ряд пам’ятних дошок, які будуть розміщені між приміщенням міськради та районною бібліотекою.
— Міська рада планує зробити стіну пам’яті, — роз’яснив Олександр Михайлович, —де буде розміщено всіх людей, яких необхідно пам’ятати громаді. На наступний рік ми будемо створювати пам’ятну дошку різьбяру, художнику Михайлу Черненко. Крім того, я хотів би сказати, що пам’ятна дошка — це тільки та маленька частинка вшанування видатних людей від громади, зокрема Олега Аркадійовича, адже все добро, яке він зробив, повернути сьогодні в тій же кількості назад — неможливо.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, "ЕХО з регіону"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2009, 13:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації