Вхід | Реєстрація

ВІДЕО - Пожежники намагалися проїхати торгівельними рядами

ВІДЕО - Пожежники намагалися проїхати торгівельними рядами
У неділю, 23 червня, черговий пожежний караул проводив відпрацювання протипожежного захисту Гадяцького центрального ринку. З подачі сигналу про умовну пожежу на території ринку, враховуючи вільний рух головними вулицями міста, до прибуття було витрачено 4 хвилини. По прибуттю  автоцистерну було встановлено на пожежний гідрант. На сьому годину ранку під’їзд  до пожгідранту був вільним. Зазвичай у цих місцях власники автівок не зважають на встановлений знак про наявність пожежного гідранту. А це (не дай Боже) ускладнює під’їзд безпосередньо до водяного пристрою.
Далі пожежна машина спробувала проїхати по території ринку до молочного павільйону, де потрібно було загасити умовну пожежу.
Зауважу, що це було нелегко. Пересування між торгівельними рядами забрало більше часу, ніж дорога від пожежної частини до ринку. Під час руху спеціалізованого автомобіля люди спокійно йшли по рядам, не зважаючи на попереджувальні сигнали. Більш того, прямісінько перед автомобілем з торгового ряду почав виїжджати легковик. Водій незграбно почав викручувати кермо, автівку «смикало» з боку в бік. А це все дорогоцінні хвилини вчасного прибуття рятувальників. Деякі підприємці поставилися до таких навчань з розумінням, а деякі коментували дії пожежників нецензурною лайкою, мовляв, влаштували цирк. «У нас лише один день для торгівлі, - кричав продавець продовольчих товарів. – Плачу «містове», а ці клоуни (на пожежників – авт.), людей відлякують від мого товару». Їм намагалися пояснити, що все це робиться для їхньої безпеки, та все марно. Зі словами «У мене не загориться» чоловік повернувся спиною і почав шурхотіти у своєму «бусові».
«Думаю, що продавцям ми не завдали ніяких незручностей, – говорить директор центрального ринку Василь Сухоребрик. – Торгівля починається з 10-ї ранку, зараз на годиннику 7.15. Звісно, для людей у цей момент це виглядає якось смішно і роздратовує, та пожежу чи іншу стихію не запрошують. Працівники ринку постійно просять і розповідають про дотримання безпеки, до кого доходить відразу, а хто руками махає та лається. Ото і все».
«Основними проблемами на ринку є шляхи евакуації та велика скупченість людей і транспорту, - коментує начальник Гадяцького РВ ГУ МНС Василь Губський. – Два реальних заїзди на ринок заставлені автомобілями. Тут у базарний день не те що проїхати, пройти ніяк. Продавці не зважають на вимоги працівників ринку та інших служб, влаштовують торгівлю прямо на проїжджій частині. Дуже ускладнений під’їзд до водонапірної вежі. До скупченості продавців додалися зачинені ворота, і ключі не відомо в кого. Пожежну небезпеку можуть зменшити наявність вогнегасників у власників технічних засобів та вміння ними користуватися».
Скажу, що під час перевірки приватних підприємців-власників авто на наявність вогнегасників, з’ясувалося, що у більшості вони або вже використані, або вийшли з терміну використання. Та все ж перевіряючим пощастило, вони знайшли справний вогнегасник, що відповідає всім вимогам. А його власник продемонстрував, як потрібно ним користуватися.
Дуже агресивно на перевірку вогнегасників зреагував приватний підприємець Володимир Мотренко, який торгує промисловим легкозаймистим товаром і своєю вантажівкою перегородив  в’їзд до торгівельного ряду. Крім зухвалих і грубих відповідей перевіряючим, погрозу у свою адресу отримала і я: «Будеш фотографувати, фотоапарат на тобі поб’ю!!!». Тож, шановні покупці, обходьте агресивного продавця стороною, не наражайте себе на небезпеку. А Володимиру хочу нагадати, що свою журналістську діяльність я здійснюю в межах Закону України «Про інформацію» (2657-12) та Законом про ЗМІ ст. 26 «Права та обов’язки журналіста». А умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, у тому числі й погрози, караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.













Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2010, 14:00 | Гадяч | Відео
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації