Вхід | Реєстрація

В українських школах можуть заборонити зошити із малюнками

Зокрема, які не відповідають нормам суспільної моралі. 5-го жовтня на розширеному засіданні Кабінету міністрів розглядали проект постанови, за якою шкільні друковані канцелярські товари матимуть певні вимоги. Майбутні зміни «на ура» вже зараз сприйняли вчителі полтавських шкіл та більшість батьків.
Поки у полтавських школярів канікули, у Києві в Кабінеті міністрів їм готують сюрприз: скоро, кажуть, зошити із малюнками замінять на звичайні, схожі на ті, які колись були у батьків теперішніх школярів. Директор загальноосвітньої школи №34 Любов Єрмак особисто була 5-го жовтня на розширеному засіданні Кабінету міністрів, де обговорювали майбутнє українських шкільних зошитів. Говорить: відтоді, як у 2005-му Указом Президента було відмінено сертифікацію шкільних канцелярських товарів, втратився контроль за продукцією, яка потрапляє до рук дітей. Категорично «проти» сучасних зошитів та щоденників і практичний психолог 34-ї полтавської школи Ірина Скляр. Говорить, увага - це важливий пізнавальний процес, який відповідає за збір нової інформації. Ірина Скляр каже: звичайний урок не завжди буває емоційно привабливим, натомість, яскраві малюнки на зошитах дуже часто привертають увагу учня на уроці. Втім, вважає психолог, в такій продукції є й прихована загроза для дітей.
Ірина Скляр, практичний психолог:
- Коли дитина купує той чи інший зошит із своїми улюбленими телегероями, зірками, вона орієнтується на них. Їй хочеться бути схожими на них, їх наслідувати. А не завжди в такому віці усвідомлення того, що ми не можемо бути настільки успішними, ідеальними, красивими, як наші герої. А звідси - і почуття меншовартості, проблеми з самооцінкою, тривожність.
За заплановані зміни в шкільній друкованій канцелярії тягнуть руку і батьки.
Анна Георгінська, мама учениці загальноосвітньої школи №34:
- Мені як мамі хотілося б, щоб на зошитах і щоденниках було більше українізованого матеріалу. І цей матеріал має бути систематизований, тому що він абсолютно розрізнений. З інтернету понатягували, щоб лише зацікавити дитину, щоб вона вибрала саме цей зошит чи щоденник.
Андрій, учень 4-Б класу, ділиться: з недавнього часу на уроках розглядає не зошити.
Бліц:
- Я завжди на Яську дивлюся, як вона пише.
Четвертокласники розповідають: зараз, буває, титульну сторінку закривають білим аркушем, коли в підписуванні його допускається помилка. Такий же вихід пропонує на певний час директор 34-ї школи Любов Єрмак.
Любов Єрмак, директор загальноосвітньої школи №34:
- Взяти і прикрити все, що є на тих зошитах, шляхом обгорток, які сьогодну діють, і, звичайно, цей рік довчитися з цими зошитами і щоденниками, і на цих прикладах, що є, пояснювати, що це не добре.
Четвертокласники говорять: якщо треба буде - малюнки на зошитах закриватимуть.
Якщо у дію вступить постанова Кабінету міністрів - це спонукатиме виробників друкованої канцелярської продукції дотримуватися певних стандартів. А це означає, що з першого вересня можна чекати шкільні зошити, відмінні від сьогоднішніх.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2009, 14:33 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації