Вхід | Реєстрація

Дрібні крадіжки – значна відповідальність

Зміни у законодавстві стосовно мінімального розміру завданої шкоди у результаті злочинного діяння на сьогодні становить 60 гривень 50 копійок. Така ситуація на противагу минулорічній межі у 920 гривень спровокувала вал зареєстрованих злочинів, а особливо дрібних крадіжок. Приміром, днями до Новосанжарського райвідділу міліції надійшла заява із села Галущина Гребля про крадіжку. У ній говорилося про те, що невідомий викрав сім курей, які спокійнісінько собі паслися на вулиці. Як з’ясували правоохоронці під час приїзду на місце події, до крадіжки причетний 51-річний мешканець цього села. Він побачив сусідських курей і загнав їх до себе у двір. П’ятьох вкрадених птахів міліціонери вилучили, а двох, напевне, чоловік уже встиг засмажити. Відносно крадія порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 185 Кримінального Кодексу України.
Ще один прикрий випадок на кшталт того, «все, що погано лежить, як правило, викрадається», трапився знову ж таки у Новосанжарському районі вже практично наступного дня. Невідомі скоїли крадіжку металевих виробів з подвір’я жителя села Зачепилівка. Як з’ясували під час слідства правоохоронці, «попрацювали» у чоловіка двоє молодиків –1984 та 1992 року народження. Викрадені вироби у юнаків вилучені. Проти них порушено кримінальну справу за фактом крадіжки (ст.185 Кримінального кодексу України).
Це тільки два приклади із життя сучасного села. Втім, вони більш, аніж красномовні. Крадії думають, що за дрібні крадіжки їм нічого не буде, а от Закон говорить протилежне. І хоч до в’язниці злочинців не запроторять, а от штраф і відмітку про притягнення до кримінальної відповідальності вони отримають, а це вже чимало…

Автор: за матеріалами Новосанжарського РВ міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2009, 14:45 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації