Вхід | Реєстрація

У полтавських селах без природного газу залишаються 100 тисяч квартир і садиб

«Полтавщина, яка видобуває 30 відсотків газу в Україні, не повинна мати проблем із газифікацією. Для мене питання газифікації села важливі насамперед у зв’язку з проблемами його збереження та соціально-економічного розвитку, – сказав журналісту заступник голови облдержадміністрації Андрій Баранов. – Сільська молодь, яка живе у газифікованих населених пунктах, не так прагне покинути свою малу батьківщину, щоб переїхати в комфортніші міські умови». За словами Баранова, чи не більша частина звернень, що надходять до нього у приймальню, стосуються саме недостатньої газифікації в сільській місцевості.
Нині в полтавських селах без природного газу залишаються приблизно 100 тисяч квартир і садиб. Торік на сесії обласної ради була затверджена «Програма будівництва підвідних газових мереж до сільських населених пунктів Полтавської області на 2008–2010 роки». На її реалізацію область отримала від держави понад 13 мільйонів гривень, які повністю освоїла. Утім Закон України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» не передбачив коштів на газифікацію населених пунктів поточного року.
У зв’язку з цим від імені Полтавської ОДА було надіслано чимало звернень на адресу Кабміну. В них доводилося, що Полтавщина, яка видобуває 30 відсотків газу в Україні, а це 7 мільярдів. куб. м із загальноукраїнських 21 мільярда, не повинна мати проблем із газопостачанням та газифікацією! 26 липня цього року Кабмін прийняв розпорядження №1001-р «Про добудову підвідних газопроводів з високим рівнем будівельної готовності, які можуть бути введені в експлуатацію в 2009 році». Андрія Баранова призначили повноважним представником робочої групи при Кабінеті Міністрів України «З питань визначення переліку підвідних газопроводів із високим рівнем будівельної готовності, які можуть бути введені в експлуатацію в 2009 році».
Уряд України передбачив виділити Полтавщині сенсаційну суму – понад 27 мільйонів гривень! Це вдвічі більше, ніж було виділено торік. Нині вже розпочато фінансування трьох підвідних газопроводів: до с.Ульянова – с.Жовтневе Гребінківського району, с.Чернещина, що на Котелевщині та с.Дейманівка Пирятинського району. Андрій Баранов пообіцяв, що обласна влада буде тримати на контролі процес добудови газопроводів, щоб кошти були використані якомога ефективніше.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2009, 14:51 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації