Вхід | Реєстрація

На Полтавщині не зафіксовано жодного випадку захворювання на A/H1N1

На Полтавщині не зафіксовано жодного випадку захворювання на A/H1N1
Шпиталізовано 170 чоловік, але поки що жоден пацієнт не потребує інтенсивної терапії.
Медики готові реагувати на можливі спалахи грипу A/H1N1 – до інфекційних відділень кожної лікарні направлено препарат „Таміфлю”. Крім того, вживаються вичерпні заходи для забезпечення населення марлевими пов’язками та іншими засобами захисту від недуги. „Зараз триває їх масове виготовлення”, - наголосив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев. Він зобов’язав увімкнути всі можливі виробничі потужності і довести до кожного району план забезпечення засобами захисту. Станом на 2 листопада в роботі було близько 15 тисяч метрів марлі. Крім того, зі складів держрезерву додатково одержано ще майже 50 тисяч метрів марлі, яку використовуватимуть для виготовлення засобів захисту органів дихання.
Валерій Асадчев своїм розпорядженням ввів пряме підпорядкування кожного лікувального закладу безпосередньо управлінню охорони здоров’я ОДА, яке разом із обласною санепідемстанцією координує всю роботу з профілактики хвороби та недопущення поширення епідемії грипу. Голова облдержадміністрації разом із головою обласної ради прийняли рішення про виділення на ці цілі додаткового фінансування із резервного фонду обласного бюджету. Валерій Асадчев дав також доручення вишукати додаткові фінансові резерви із бюджетів міських, районних та селищних рад. „Всі органи влади мають надавати повне сприяння та підтримку лікарняним закладам області”, - наголосив голова ОДА.
Голова облдержадміністрації зобов’язав щоденно надавати, в тому числі і засобам масової інформації оперативну інформацію стосовно епідеміологічної ситуації в області. Водночас, він дав доручення утриматися від коментарів посадовцям.
„Я дуже прошу всіх чиновників припинити виходити до засобів масової інформації з цією темою. Тільки лікар і головний санітарний лікар. Вони повинні інформувати громадськість, вони повинні говорити, що і як робити і робити це професійно”, - відзначив керівник області.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2009, 11:57 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації