Вхід | Реєстрація

Люди збирають гриби, гриби забирають людей

У Полтавській області наразі зареєстровано 34 випадки отруєння дикорослими грибами, в тому числі 4 дітей. Померло троє дорослих. Постраждало 13 осіб із Полтави (одна людина померла). Аналіз отруєнь свідчить, що їх пік припав на жовтень. Більшість потерпілих – соціально незахищені верстви населення (безробітні, пенсіонери), а також школярі та дошкільнята.
Серед грибів, що спричинили отруєння, 60% становлять пластинчасті гриби (бліді поганки, печериці, зеленушки, сироїжки тощо). Отруєння грибами переважно бувають випадковими (потерпілі впевнені, що вживали їстівні гриби) й здебільшого мають «сімейний» характер. Симптоми отруєнь розвиваються в діапазоні від 30 хвилин до 24 годин. Перебіг отруєння грибами набагато складніший, ніж інші харчові отруєння й нерідко ускладнюється вживанням алкогольних напоїв.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2009, 12:47 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації