Вхід | Реєстрація

«Вовк бере, бере, але й вовка колись візьмуть»

На території Лубенського району на протязі 2009 року прокотилась хвиля квартирних  крадіжок та домашньої живності.
Майже щотижня до чергової частини Лубенського МВ надходили заяви та повідомлення від мешканців таких сіл, як Остапівка, Вили, Таранденці, Вищий Булатиць та Пишне. Один за одним схвильовані господарі повідомляли, що в них із господарства викрали курей, качок, кролів, індиків чи гусей.
А вже через деякий час один із потерпілих, мешканець с. Остапівка зателефонував та повідомив, що невідома особа таємно проникла до його будинку, звідки скоїла крадіжку телевізора, ДВД – програвача, праски та виробів із золота, завдавши цим збитків на суму понад 10 тис. грн..
Працівники міліції довго працювали над встановленням особи злочинця, перевірялися усі адміннаглядні, що проживали на території скоєння злочинів, усі особи, які нещодавно звільнилися з місць позбавлення волі, які притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Проте перевірки результатів не давали, а крадіжок ставало все більше й більше.
І лише в травні місяці цього року в ході оперативних відпрацювань працівниками СДІМ Лубенського міського відділу міліції було встановлено та затримано двох злочинців, які працювали разом.
Один із них мешкав у селі Вили, інший проживав в сусідній Остапівці. Друзяки разом обкрадали односельців, а також жителів сусідніх сіл, проникаючи під покровом ночі до курників. Викрадених птахів молоді  хлопці за ніч вирізали, пір’я спалювали, щоб їх ніхто не викрив  і швиденько, не зволікаючи, вивозили награбоване до міста Києва, де все хутко оптом продавали. Поділившись грошима, зловмисники планували наступні «походи по курей». Але напевно чоловіки забули народну мудрість, в якій говориться:  “Вовк бере, бере, але й вовка колись візьмуть ”.   Зараз обидва підозрювані затримані.
Наразі слідчим Лубенського міського відділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст. 185 КК України, за що товариші - курокради можуть поплатитися позбавленням волі на строк від 3 до 6 років. Але це вже винятково справа суду.

Автор: Олена Якимець, Інспектор Лубенського МВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2010, 12:42 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації