Вхід | Реєстрація

Конкурси на перевезення – як зразок корупції і криміналу?

Минулої середи комісія при міськвиконкомі визначала перевізника, який буде перевозити кременчужан по маршруту №28 (вул. Мічурина – вул. Воїнів – Інтернаціоналістів).
Претендентів було двоє – АТП-15307 та приватне підприємство "Максалін". З перевагою майже у 30 балів… програло АТП.
Із самого початку ситуація була нібито цілком передбачувана – підприємство АТП-15307 значно випереджало конкурента за кількістю балів. Тож перемога "Максаліна" всіх дещо шокувала.При оцінюванні претендентів до уваги брали стан матеріально-технічної бази, проходження технічного та медичного огляду власними силами, можливість зберігання та охорони транспортних засобів на території підприємства, вік рухомого складу, досвід роботи співробітників підприємства, стаж роботи водіїв та рівень їх заробітної плати. Практично за всіма показниками АТП набрало більше балів, ніж "Максалін" (90,3 проти 60,8 балів відповідно). Однак членів комісії на чолі із заступником міського голови Ігорем Крикливцем ці факти не задовольнили, тож вирішили поставити питання на таємне голосування. В результаті – перемога ПП "Максалін" з перевагою в один голос. Чий саме – невідомо.Варто відзначити також, що засідання відбувалося в закритому режимі, тобто без представників ЗМІ. Їх просто не пустили до кабінету, посилаючись на таємність прийняття рішення.
Прокоментувати несподіване рішення комісії у пана Крикливця часу не знайшлося, він переадресував нас до начальника транспортного відділу Володимира Кургаєва, який теж був у складі комісії. Однак Володимир Павлович від коментарів також утримався, як годиться в таких випадках – зіграв у футбол й направив журналістів по колу – до голови комісії. Не хочуть коментувати ситуацію і в комунальному підприємстві АТП-15307. Мовляв, що тут скажеш – не ми вирішували, рішення комісії, м’яко кажучи, неочікуване та несправедливе.
У ПП "Максалін" усі, звісно, задоволені. Обіцяють виконувати умови угоди, поставити на 28-ий маршрут 24 транспортні засоби, три з них працюватимуть у звичайному режимі (тобто за 1 грн.), в години пік будуть їздити з інтервалом 3-4 хвилини, у звичайні години – 5 хв. Нагадаємо, ПП "Максалін" обслуговує маршрут №13, договір за яким було також поновлено на його користь.
У всій цій ситуації обурюють щонайменше дві речі: по-перше, навіщо влаштовувати цирк із підрахунком балів, якщо вони в результаті не відіграли ніякої ролі? по-друге – навіщо проводити закрите голосування? Можливо, для того, щоб не знайти крайніх?
"Я у відпустці й нічого не можу сказати", – так врешті-решт відповів кореспонденту "Програми плюс" заступник мера Ігор Крикливець на запитання: чи не є конкурс ним проведений зразком владної корупції й якими були хабарі під час визначення переможця?
Що буде далі і чи справді ми маємо класичний зразок корупційної схеми, мають визначити вже у міській прокуратурі. Саме там взялися за визначення переможця при проведенні конкурсу на перевезення на звичайному міському маршруті.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2009, 10:07 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації