Вхід | Реєстрація

Алкоголь, який вбиває

Алкоголь, який вбиває
12 червня, в одному із сіл Решетилівщини, сталося подвійне вбивство та одне самогубство. Жахлива подія сталася на ґрунті пияцтва в будинку одного із місцевих. 64-літній господар і його 46-річний постоялець (Микола) не поділили горілку.
Першим загинув власник будинку: Микола наздогнав його на городі і забив до смерті лопатою. Потім перепало ще одному чарколюбцю Якову, який на свою біду бенкетував разом з Петром (господарем будинку) і його пожильцем. Через те, що Яків сам осушив останню пляшку оковитої Микола розтрощив йому череп сокирою.
Труп господаря першим побачив сусід Володимир, який на суміжному городі косив траву для корів. Зайшов до господарської хати спитатися у Миколи, що сталося, а у відповідь – ледве не отримав удар ножем у груди. Поранення на щастя виявилося незначним, чоловік зміг утекти і дістатися дому.
На емоціях він переказав побачене своїй сестрі і жінка миттю викликала міліцію. Щоправда жінка засумнівалася у тому, що сталося вбивство і вирішили побачити господаря на власні очі. І побачила: накритого дрантям з розрубленою головою. Неподалік від місця, де лежав Петро, в декількох метрах від хати, Людмила Яременко зустріла і Миколу… Чоловік висів на гілці яблуні з петлею на шиї.
Віктор Самсоненко, начальник Решетилівського районного відділу міліції, повідомив, що «за фактом вбивства порушено кримінальну справу, в процесі якої відпрацьовується версія про те, що обидва вбивства скоїв чоловік, який покінчив життя самогубством». Висунуту версію, зі слів Віктора Володимировича, підтверджують вилучені на місці злочину речові докази і знаряддя вбивства (ніж, сокира, лопата).
Як стало відомо власник господарства і його товариші неодноразово потрапляли в поле зору міліції. Їх притягали до адміністративної відповідальності за розпивання спиртних напоїв і появу у нетверезому стані у заборонених місцях. А на Якова, окрім того, складався адміністративний протокол за проживання без паспорта.
Людмила Яременко пригадує, що Петро 10 років після розлучення жив сам (колишня дружина і повнолітній син мешкають у Полтаві). Він добре господарював, але безпробудно пиячив. Петро обсадив горішником і виноградом практично всі господарства односельців.
Цей приклад безглуздої смерті підтверджує думку про те, що алкоголь вбиває і нівечить долю. Адже замість того, щоб насолоджуватися своїм життям, працювати і цивілізовано відпочивати, вони весь вільний час пиячили. «Зароблять трохи грошей, – каже Людмила, –  і відразу ж проп’ють».
Зоставшись на самоті, без жінок і родин, вони втратили сенс життя і знайшли втіху на днищі пляшки. Невже їм не хотілося повернутися до нормального життя? Хоча на це питання жоден з них уже не відповість…

(більшість імен у статті змінено)

Автор: Олена КОПЦОВА, ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2010, 16:51 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації