Вхід | Реєстрація

Мешканці Раківки потерпають від байдужості "Добробиту"

Таких будинків, як по вул. Манагарова 1а ще треба пошукати. "Якщо комунальники і далі не вживатимуть ніяких заходів, наш будинок просто завалиться," – у відчаї зізнаються його мешканці.Півроку відсутня гаряча вода, немає опалення, двір і під’їзд не прибирається. І це не все. Будинку немає й 30 років, однак труби прогнили в багатьох місцях, ремонтувати та міняти їх ніхто не поспішає.- Проблеми із гарячою водою та опаленням у нас виникають регулярно, – розповідає мешканка будинку Таїсія Володимирівна.
– Щойно включать – і через кілька тижнів на трубах, що в підвалі, трапляються пориви. Водопостачання та опалення одразу перекривають. От і зараз ми сидимо без тепла, тому що труби не годяться. В одній квартирі прорвало батареї – перекрили увесь будинок. У нас навіть на стояки окремих вентилів немає! Якщо у когось аварія – страждає увесь будинок. Не кажучи про гарячу воду, якої немає вже півроку.
- Якось прорвало трубу так, що у підвалі вода стояла в пояс, практично дійшла до електрощитової, – розповідає інша активістка будинку 1а Лариса Петрівна. – Якби ще трохи – стався б страшний вибух. Викликали і електриків, і слюсарів, і працівників водоканалу просили, щоб воду відкачали. Врешті-решт щитову забетонували і на цьому все скінчилося. Труби як були гнилі, такі й залишилися. Воду так і не відкачали, мовляв, сама випарується, багато хочете. Тож у нас у підвалі просто жах. Коли проривають труби, піднімається вода, сморід стоїть на весь будинок. Мало того, що туди сміття викидають, там пацюки більші за котів живуть. Буває, викличемо ліфт, двері відчиняться, а звідти – величезний пацюк. А ще газові труби на будинку не фарбують, під’їзд не прибирається. Все робимо власними силами. Самі платимо жінці за прибирання, самі купували фарбу та будматеріали, на ремонт під’їзду. І це при тому, що сплачуємо за всі комунальні послуги! Куди йдуть наші гроші – невідомо.
Люди зверталися і у відділ ТОВ "Добробит", який обслуговує їхній мікрорайон, але допомоги не дочекалися. Лише коли почали погрожувати тим, що викличуть телебачення та пресу, до будинку направили групу зварювальників. Прості співробітники комунальної служби, як виявилося, теж ні в чому не винні, зарплату їм затримують, матеріали вчасно та в необхідній кількості вони не отримують, двоє зварювальників обслуговують 31 багатоповерхівку.
Та найбільше мешканців обурює те, що сусідній будинок (Манагарова, 1), який обслуговує той самий "Добробит", виглядає цілком пристойно. Тут і опалення вчасно подали, і труби не рвуться щомісяця, газові труби пофарбовані, і дитячий майданчик відмінний. А все тому, що в будинку мешкають "великі" люди, які можуть легко домовитися з комунальниками…
Залишається тільки здогадуватися, куди йдуть гроші, які люди сплачують за численні комунальні послуги.

Автор: www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2009, 10:40 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації