Вхід | Реєстрація

Пенсіонер з Полтави заплатив за десяток курячих яєць 27 тисяч гривень

Саме таку суму грошей мало не втратив 74-річний пенсіонер, купуючи десяток курячих яєць на ринку «Павленківський», що поблизу площі Зигіна, у Полтаві.
Дідусь проживав сам, був скромним у своїх потребах та упродовж останніх декількох років збирав гроші для онука, який проживає у Росії. Одного дня старенький вирішив поїхати у сусідню державу і порадувати хлопця подарунком у вигляді 27 тисяч гривень.
Діставши гроші зі схованки та замотавши їх у хустинку, він поклав цей згорток у звичайний пакет та попрямував на поїзд. Однак, перебуваючи уже в районі Київського залізничного вокзалу, подорож вирішив відкласти. По дорозі додому пенсіонер зайшов на ринок «Павленківський», щоб придбати курячі яйця на вечерю. Вибравши десяток кращих, він розрахувався з продавщицею та почав класти їх у пакет.
Намагаючись «влаштувати» курячі яйця в пакеті так, щоб по дорозі вони не розбилися, дідусь витягнув згорток з грішми, який там лежав, та поклав його на прилавок, а на його місце поклав десяток яєць. Для повного порядку старенькому потрібно було б покласти зверху пакунок з гривнями, однак він про нього забув і попрямував додому. Через декілька секунд продавщиця помітила пакунок і, зрозумівши, що його забув хтось із покупців, поклала його під прилавок.
Повернувшись додому та виявивши відсутність грошей, пенсіонер довго думав і згадував, де ж він їх подів, однак пригадати, що залишив їх на прилавку, так і не зміг. Вранці наступного дня він звернувся до Київського райвідділу міліції і повідомив про крадіжку 27 тисяч гривень. Перевіряючи отриману інформацію, правоохоронці спочатку поспілкувалися з двома його синами, які проживають в Полтаві, а потім, пересвідчившись, що діти заявника взагалі не знають про існування такої суми грошей, вирушили до «Павленківського» ринку. Працівники Київського райвідділу відразу звернулися до продавщиці, яка напередодні продала дідусеві яйця. На запитання правоохоронців жінка відразу відповіла, що згорток вона сховала і очікувала на власника. Перерахувавши гроші, правоохоронці пересвідчилися, що з пакунку не зникло жодної гривні.
Після оформлення відповідних документів у приміщенні Київського райвідділу міліції, дідусь, з пакетом грошей у руках, планував дістатися дому громадським транспортом. Зважаючи на здобутий досвід, працівники міліції відмовили пенсіонера від «поганої ідеї» і під супроводом доставили відчайдушного дідуся додому.

Автор: Володимир Пасічко Помічник начальника Київського РВ ПМУ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2009, 11:24 | Полтава | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації