Вхід | Реєстрація

Площа для пішоходів: мрії чи реальність?

А чому б не заборонити в’їзд транспорту на площу, що у центрі Кобеляк? Тоді по цій території можна буде ходити без остраху. Останнім часом з проханням висвітити на сторінках газети схожі ідеї кобелячани звертаються доволі часто. Ми не могли проігнорувати пропозиції читачів і вирішили дізнатися думку більшої аудиторії.
Першою справою ми опитали категорію тих кобелячан, які завідома могли бути проти таких нововведень. Це приватні підприємці, які крамують на площі овочами та фруктами, водії, що припарковуються на цій території та продавці прилеглих до площі магазинів.
— Я ставлюся позитивно, — говорить жінка, що торгує в палатці, — все должно бути на базарі всередині. Як гарно коли чиста площа, а не як щас оці — гнидники. Я 12 років торгую, ми там раніше стояли. І знали всі, що там овочі, і всі йшли.
— А чому ж тоді тут стоїте? — запитую.
— Бо тут все-одно стоять, а в нас тоді там не беруть.
— Якби ж умови нам у ринку создали… — долучається до розмови продавець із сусідньої палатки.
Іду далі. Запитую ще в одній торговій палатці у чоловіка. Він до ідеї віднісся схвально: «Хай люди гуляють як у Полтаві. Центр — прекрасно».
— Я протів. Переводити нас у базар не нада, — заперечує чоловік, який продає капусту. — Туди ж ні заїхати, ні зайти. А як товар тоннами тягати?
— Як це закрити для транспорту? — дивується інший підприємець. — А де ж тоді машини будуть їздити? По Огія? Як вони там будуть їздити? Ребята, ви шо? Там нереально, мені здається. А коли люди приїдуть на базар, де вони машину будуть ставити?
Чоловік, який припаркувався на площі, стверджує, що ставиться позитивно, а місце для паркування є де знайти і без площі.
Більш агресивно та категорично відреагували власники та реалізатори прилеглих магазинів. Більшість з даних торгових точок займаються реалізацією промислового товару і продавці запевняють, що люди не носитимуть за «три кілометри», для прикладу, цемент, який придбають.
— Уявіть як би гарно було, якби на площі зробити територію відпочинку, — мріє кобелячанин Віктор. — По центру фонтан поставити, а по колу — лавочки…
Ймовірно мрії Віктора так і залишаться лише мріями… Проте, якщо більшість кобелячан поставиться до ідеї схвально, ми спробуємо дізнатись думку місцевої влади з цього приводу.
Тому для початку ми хочемо довідатися вашу позицію. Заповніть талон, надрукований нижче, і залиште у будь-якій точці продажу газети «ЕХО» або надішліть до редакції. Сподіватимемось ви не байдуже поставитесь до цього питання і тоді — продовження буде.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2009, 10:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації