Вхід | Реєстрація

Правила сокотерапії

Перш ніж починати пити овочеві фреші, варто проконсультуватися з лікарем, адже ці напої дуже активні і при неправильному вживанні можуть нашкодити. Всі овочеві соки потрібно починати вживати в невеликій кількості — близько 50 г за годину до їжі. Сік потрібно розбавляти. При цьому в напої з червоних, жовтих і оранжевих овочів потрібно додати 50 г рослинного масла (або заїсти сік чимось жирним) — саме так каротин, що міститься в них, засвоїться. Решту соків потрібно розбавляти яблучним соком в пропорції 1:2. Пити соки бажано в першу половину дня — вони додають бадьорості, що на ніч не завжди потрібно. Фреш потрібно випивати відразу після приготування: через дотик із повітрям з часом багато корисності «випаровується». Буряковий сік Кому корисний 1. Завдяки вмісту дуже високоякісного заліза (воно значно краще засвоюється в порівнянні зі штучно створеними формами), він сприяє утворенню кров`яних клітин (еритроцитів). Тому корисний всім, хто страждає малокрів`ям і жінкам під час критичних днів. 2. Бетаїн, що міститься в буряку, стимулює роботу печінки і жовчовивідних шляхів, стимулює перистальтику, чим корисний тим, хто хоче «почиститися», виводить солі із суглобів. 3. Завдяки значному вмісту йоду, буряк рекомендується для профілактики і лікування захворювань щитовидної залози. Особливості прийому Зі свіжовіджатим буряковим соком потрібно поводитися украй обережно, адже навіть в невеликих кількостях він інтенсивно очищає організм, і при його вживанні може з`явитися нудота, запаморочення, а іноді навіть блювота. Щоб уникнути цих неприємних наслідків, дієтологи рекомендують ставити буряковий фреш у холодильник на кілька годин, а пити — розбавленим з водою. Кому протипоказаний Тим, у кого є виражена жовчнокам`яна або нирковокам`яна хвороба, — може виникнути приступ коліки. Гарбузовий сік Чим корисний 1. У гарбузі багато каротину, який сприяє нормальному обміну речовин, росту нових клітин, підтримці міцності кісток і зубів. Тому необхідний для уповільнення процесів старіння. 2. У гарбузовому соку міститься дуже рідкісний вітамін — Т, який сприяє утворенню тромбоцитів — клітин крові, що зупиняють кровотечу. Тому буде корисний тим, хто страждає кровоточивістю, наприклад, ясен. 3. Гарбуз — чемпіон серед овочів за вмістом заліза. 4. Як і в селеровому, в гарбузовому соку багато цинку. Особливості прийому Найкращий ефект гарбузовий сік дає у поєднанні з морквяним і яблучним соками. Розводьте його в пропорції 1:1:1. Кому протипоказаний Окрім індивідуального несприйняття, протипоказань для прийому гарбузового соку немає.
30 жовтня 2009 | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації