Вхід | Реєстрація

10 смачних страв із зелені для цього літа

Людина — тварина всеїдна, але коли все навколо зеленіє, колоситься і пахне, у ній прокидається її травоїдна частина. І вимагає побільше свіжого кропу, ароматної петрушечки, хрусткої молодої цибульки і ще також пару пучків о-он того пахучого! «ЕХО» зібрало для вас 10 шалених рецептів страв, у яких багато-багато смачної трави. Вітамінізуйтеся на здоров’я!

 

Зелений пиріг

Інгредієнти: 5 пучків зелені (кріп, петрушка, зелена цибуля і все, що радує душу), пара яєць, по столовій ложці сметани і борошна, трохи рослинного масла, перець-сіль.

Яйця, сметану і борошно перетворюємо на тісто. На розігріту і змащену сковороду висипаємо крупно нарізану зелень і заливаємо приготованою сумішшю. Приправляємо і готуємо під кришкою до рум’янцю, потім перевертаємо і добиваємося рум’янцю зі зворотного боку. Щоб пиріг не розпадався, можна його розрізати і перевертати частинами.

 

Зелені млинці

Інгредієнти: скільки не шкода гілок різної зелені (кріп, петрушка, цибуля, селера, базилік …), 1 літр молока, кілька яєць, 400 грамів борошна, чайна ложка солі, третина чайної ложки соди, трохи вершкового і рослинного масла, можна сметани.

Яйця збиваємо і солимо, сиплемо до них борошно і соду, ллємо половину молока і гарненько перемішуємо. Доливаємо ще молоко і отримуємо тісто. Нехай годинку постоїть у теплі. Капаємо туди рослинне масло і висипаємо нарізану зелень. Далі готуємо, як класичні млинці, змащуємо вершковим маслом, поливаємо сметаною і наминаємо.

 

Зелений суп

Інгредієнти: півкілограма зелені (шпинат, щавель, бурякове листя, молода жалива, узагалі, все, що було на ринку найсвіжішим або розрослося на городі), каструля курячого бульйону, пара морквин, корінь петрушки, сіль, можна варене яйце і сметану.

У киплячий бульйон закидаємо моркву і корінь петрушки, варити до пом’якшення, потім туди ж додаємо шматочки курки від бульйону і добре вимиту, висушену і порвану руками (так смачніше і вітамінів більше) зелень. Через десять хвилин перчимо, солимо, у тарілку додаємо сметану і прикрашаємо шматочком яйця. Момент істини настав! І вона виявилася не в вині, а в супі.

 

Зелений салат

Інгредієнти: головка молодої або пекінської капусти; кілька стебел селери, пара огірків і скільки не шкода різноманітної зелені (петрушка, кріп, цибуля і так далі), натуральний йогурт, гірчиця, сіль.

Сам процес. Капусту порубати (тоненько), присолити і трохи зім’яти. Селеру ріжемо на шматочки, огірки перетворюємо в соломку, туди ж додаємо подрібнену зелень, Заправимо йогуртом, змішаним з гірчицею. Утім, із заправкою ніхто не забороняє експериментувати, так само як і з добавками. Можна додати горошок або яблуко, насипати горішки або сухарики і так далі. Головне, щоб трави було, як у бабусі на сінокосі.

 

Зелена закуска кюкю

Інгредієнти: по пучечку улюбленої зелені (підуть і щавель, і шпинат, і зелена цибуля, і черемша, й інші їхні колеги), п’ять яєць, шматок вершкового масла, трохи волоських горіхів, домашній йогурт або кефір, сіль-перець.

Сам процес. Рубаємо весь стіг трави не дуже дрібно. Розбиваємо туди яйця, солимо-перчимо і добре перемішуємо. Виливаємо в змащену половиною масла форму, другою половиною цього масла (в розтопленому вигляді) поливаємо все це зверху. У духовці приблизно при 170 градусах випікаємо 15 хвилин в нижньому режимі і стільки ж у верхньому. Готову страву посипаємо злегка обсмаженими горіхами, поливаємо йогуртом, ріжемо як пиріг.

 

Зелені оладки

Інгредієнти: кропу-петрушки-цибулі і ще якої хочете зелені (як таблеток від жадібності «Побільше»), п’ять яєць, 300 мл кефіру, пару столових ложок сметани, 200 грамів борошна, шматочок твердого сиру, півложечки соди, трохи рослинного масла.

Сам процес. 3 яйця зварити, додати зелень, подрібнюємо і поєднуємо, туди ж тремо сир. Сметану і кефір змішуємо, трошки підігріваємо, туди ж яйця, що залишилися, + сіль-сода, добре перемішуємо до якісного пузиріння. Тепер додаємо борошно і отримуємо тісто, у яке висипаємо зелену суміш. Знову перемішуємо і смажимо на сковорідці до золотистого кольору (оладок) і рясного виділення шлункового соку (у домашніх).

 

Зелені коржі Кутаб

Інгредієнти: кілька склянок борошна, пучка шпинату й іншої приємної серцю зелені, стограмовий шматок адигейського (можна змішати домашній і твердий) сиру, трохи вершкового масла, сіль, перець.

Сам процес. Замішуємо тісто з борошна, води (близько половини склянки) і солі, хвилин на 20 накриваємо рушником, по ходу кілька раз побризкаємо водичкою і перемішаємо. Робимо кульки, розкочуємо їх в коржики, усередину закладаємо подрібнену зелень і сир, защипуємо краї, злегка сплющуємо те, що вийшло. Печемо Кутаб на сухій сковороді, відразу змащуємо маслом.

 

Зелені котлети

Інгредієнти: півкілограма пюре зі шпинату, три картоплини, два яйця, пучок петрушки, пучечок зеленої цибулі, панірувальні сухарі, трохи борошна, сіль-перець.

Сам процес. Картоплю зварити, зробити з неї пюре і перемішати зі шпинатом. Додаємо сухарів так, щоб нормально ліпилось, висипаємо туди нарізану зелень, солимо-перчимо, робимо котлетки, обвалюють їх у борошні. Занурюємо в мисочку зі збитими яйцями і смажимо до приємного рум’яного кольору. Можна ще злегка притрусити сиром, але це вже на ваш смак.

 

Зелене масло

Інгредієнти: пачка вершкового масла, крапелька оливкового і багато петрушки, чебрецю, базиліку, зеленого часнику.

Сам процес. Масло, пом’якшене при кімнатній температурі, завантажити в блендер, туди ж — подрібнену зелень, перемішуємо, капаємо оливкову олію, збиваємо! Тепер у вас не буде звичайних бутербродів. А будуть тільки божественні! Ну, а для того, щоб розкішно поснідати, потрібен лише свіжий хліб.

 

Зелений коктейль

Інгредієнти: дві частини улюбленої зелені (кріп, салат, петрушка, шпинат, щавель, селера, листя буряка) і три частини улюблених фруктів або овочів (морква, яблука, помідори, огірки, полуниця, банани).

Сам процес. Беремо те, що вдало поєднується. Скажімо, до помідорів проситься базилік, до полуниці — м’ята… Загалом, підключаємо логіку, фантазію і експериментаторський дух. Усі інгредієнти завантажуємо у блендер, якщо вийшло занадто густо, то додаємо мінералки. Якщо хочете засвоїти всі вітаміни, то капаєте оливкову олію.



Автор: За матеріалами інтернет-видань
11 червня 2017 | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації