Вхід | Реєстрація

Гадячанка «підкорює» Америку

Гадячанка «підкорює» Америку
Кожного року на теренах України проводиться набір школярів за програмою «Програма обміну майбутніх лідерів» (FLEX). FLEX – програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією «Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS» (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім’ї.
Валерія Івченко, учениця Гадяцької гімназії, уже місяць навчається у США, у сонячному штаті Джорджія, неподалік від Атланти.
Два роки тому вона ризикнула спробувати свої сили у програмі FLEX, перша спроба не була успішною, але її природні наполегливість та цілеспрямованість не дали їй спинитися на цьому. Наступного року Валерія зібралася із силами і на одному диханні за турботливої підтримки своїх батьків Володимира та Лілії подолала усі тури програми і на початку серпня повідомила Американським Штатам, що є в Україні чудове невеличке містечко Гадяч, у якому є такі талановиті діти. Цілий рік крок за кроком Лера проходила усі етапи конкурсу: спочатку перший тур (регіональний Полтавський), де з близько 700 учнів у другий тур пройшли 200, а до третього запросили лише 50, серед яких і була наша землячка. Словом, з усієї країни (з тисяч учасників) фіналістами стали 200 українців, які на рік поїхали на навчання до США.  Безліч тестів, творів, есе та співбесід пройшла Валерія, аж доки не отримала довгоочікуване запрошення, отже, саме знання англійської мови дало учениці шанс на перемогу. Вольова і наполеглива, спокійна і зосереджена, організована і відповідальна, комунікабельна і дружелюбна – це далеко не всі позитивні якості, якими можна охарактеризувати цю дівчину. Саме ці риси допомогли Лері вплинути на позитивне рішення організаторів програми на співбесідах. До речі, це не перша перемога Валерії, завдяки її знанням іноземної мови вона неодноразово ставала призером районних олімпіад з англійської мови та переможцем районного захисту наукових робіт МАН з теми «Мова жестів», яку вона представляла на обласному конкурсі.
Зараз  вона проживає у невеличкому селищі Дугласвіль (де є півтори сотні будинків), за 40 миль від Атланти, у родині викладача косметології Дженіс Лестер та її 9-річного сина. Щоранку вона їздить на навчання і назад на шкільному автобусі, одразу ж познайомилася з багатьма школярами, які допомагають їй звикати до нової школи, (South Paulding High School, 2000 учнів, які суворо дотримуються правил школи щодо лексики, прикрас, одягу, поведінки). З таких предметів, як іспанська, французька, правознавство, косметологія, кулінарія, маркетинг, інформатика та ін. Лера обрала математику, історію штатів, релігію, американську літературу, образотворче мистецтво та ін. Члени родини, в якій вона живе, – привітні люди, допомагають адаптуватися і також зацікавлені у міжкультурному обміні.
Для мене, як для її вчителя англійської дуже приємно, що моя учениця досягла таких результатів, але я впевнена, що кожен міг би повторити її успіх, наполегливо вивчаючи мову і маючи мету в житті! Тож, вірте в свої сили і користуйтеся будь-яким шансом, що може відкрити перед вами світ!

Автор: Ольга Шаманська, учитель англійської мови Гадяцької гімназії


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2010, 11:33 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації