Вхід | Реєстрація

Олега Бабаєва зняли з реєстрації на посаду мера Кременчука

Олега Бабаєва зняли з реєстрації на посаду мера Кременчука
Міська виборча комісія Кременчука учора ввечері зняла з передвиборчих перегонів кандидата на посаду міського голови, народного депутата від БЮТ Олега Бабаєва. На засіданні міськвиборчкому йому винесли одразу два попередження про порушення виборчого законодавства. Так як попереджувати можуть лише раз, відповідно до закону, народний депутат свого кандидатського звання на посаду міського голови позбавився.
Наскільки все було законним?
«Якщо ми зробили помилку, то суд нас підправить», - так перед початком голосування про зняття з реєстрації заявив секретар міської виборчої комісії Микола Ковган.
Результат голосування в принципі передбачуваний - у міськвиборчкомі більше прихильників Партії Регіонів, ніж шанувальників БЮТ.
Тож остаточне голосування: 8 -«за», 5 «проти» ще 2 - «утримались».
П'ятигодинні дебати почалися вже з традиційного розгляду чергової порції скарг учасників виборчого процесу.
Цього разу проти кандидата в мери Олега Бабаєва виступив кандидат в мери Леонід Куліченко…
Отже комісія розглянула дві скарги, а для цього довелося також передивитися рекламні сюжети кременчуцької телекомпанії "Візит".
Міськвиборчком встановив, що за першою скаргою, народний депутат і кандидат на посаду міського голови Олег Бабаєв справді провів свій мітинг без попередження міської виборчої комісії.
За другим фактом - кандидат у мери оплатив частину реклами не зі свого передвиборчого фонду, але за все сплатила міська організація БЮТ.
Протилежне твердження з цього приводу від представників народного депутата - повернення до старої скарги, яка вже розглядалася і рішення міськвиборчкому по якій скасовано Харківським апеляційним адміністративним судом є протизаконним, а щодо оплати реклами кандидата на посаду міського голови, то закон не забороняє оплату його агітації з партійних фондів...
Далі все відбуватиметься за звичною схемою.
Спочатку юристи Олега Бабаєва поїдуть до обласного Адміністративного суду. Якщо там програють, то звернуться у Харків до вищої судової інстанції.

Автор: poltavanews.com.ua; фото - telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 жовтня 2010, 10:18 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації