Вхід | Реєстрація

Знайти позитив

Цього тижня не хочеться критикувати владу. Чи згадувати про щось погане, що сталося на теренах України за минулий тиждень. Для чого ця «чорнуха»? Треба взяти приклад із наших чиновників і спробувати налаштуватися на позитив.
Наприклад, згадати, що у Нових Санжарах у «нафтовому» гуртожитку із початком листопада не ввімкнули опалення. Через це половина мешканців із нього поспіхом виїхала, інша — лише збирається це зробити. Позитив? Звичайно! Адже ці люди, які роками жили на нещасних 10–15 квадратах, варили суп на спільній газовій плиті та постійно сварилися з сусідами, тепер зможуть знайти собі нормальне житло. І не жити у старій холодній «общазі».
Ще можна згадати про затримку виплат на дітей. Позитив? Безумовно! Так би нерозумні молоді батьки вже давно витратили отримані гроші — на підгузники, іграшки чи ще якісь дрібні і не дуже потрібні речі. А так держава притримає для них «енну» сумму. І щасливі батьки, коли нарешті отримають виплату, на зекономлені гроші зможуть купити малюкові щось дійсно корисне і вартісне. Наприклад, зимові ботики.
У пошуках позитиву можна пригадати, що на міні-футбольному майданчику біля Новосанжарського НВК уже два місяці не можуть встановити обіцяне освітлення. Це ж позитив, чи як? Ну, звісно ж! Якби освітлення вже встановили, то любителі міні-футболу могли б кожного дня о сьомій чи восьмій вечора ганяти м’яча на тренуванні. А у цей час їхні нещасні родини дуже сумували б і з нетерпінням чекали своїх батьків/чоловіків/братів додому. А так футболісти увечері сидять вдома і цілісності їх родин нічого не загрожує.
У чому ще знайти позитив? Ну, хоча б у тому, що похолодало. Так, на опалення будинку йде більше газу. А зате можна загнати до гаража свій скутер і зекономити на бензині! І замість того, щоб морозитися за кермом мопеда, спокійно собі ходити пішки і берегти горло.
Можна порадіти тому, що у продуктових магазинах усе дороге. Інакше ми б кожного дня купували та їли некорисні ковбасу, м'ясо, торти та тістечка. І стали б від цього кволими і лінивими. А так грошей нам вистачає рівно настільки, щоб не з’їсти нічого зайвого. Держава про це турбується. І це — незаперечний позитив!
Взагалі, позитив можна знайти у всьому. Головне — переповнитись оптимізмом і ні в якому разі не піддаватись поганим думкам. А ще — не дивитись телевізор і не читати газет. Інакше може знову захотітись критикувати владу. А у цьому немає ніякого позитиву.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 грудня 2011, 09:27 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації