Вхід | Реєстрація

«Рану замазати нічим — немає пінцета!»

«Рану замазати нічим — немає пінцета!»

На позачерговій сесії Новосанжарської районної ради депутати найбільше говорили про майно колишньої Нехворощанської районної лікарні.

Найбільше обговорення отримало перше питання порядку денного — «Про затвердження передавального акта Нехворощанської районної лікарні № 2». На трибуну вийшов заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник, який розповів, що ліквідаційна комісія попрацювала і зробила передавальний акт на ЦРЛ. Депутатам потрібно було його лише затвердити. Але тут слова попрохав депутат з Нехворощі Віктор Дубович.

— Трудовий колектив, який залишився у Нехворощі, запитує: чи буде далі продовжуватися рейдерський захват?! Після реорганізації усе забирається і перевозиться на Санжари! Дійшло до того, що замазувати рану доводиться ножицями, обмотаними ватою! Бо немає пінцета! Забрали принтер! Я прийшов, подивився і захворів!

Відповідаючи на зауваження депутата, і головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря, і головний лікар центру ПМСД Володимир Тур запевняють: ніякого принтера вони у Нехворощі не забирали.

— Ми плануємо забрати іржаві хірургічні інструменти, які у вас не використовуються, операційний стіл, — пояснює Ольга Гиря.
Потім слова беруть члени президії. Вони стають на сторону депутата.

— Наша позиція — люди страдати не повинні! — суворо говорить голова районної ради Володимир Левицький. — І Ольга Василівна з Володимиром Миколайовичем повинні у цій ситуації розібратися! Під особисту відповідальність Івана Олексійовича!

— У поліклінічному відділенні зараз немає нічого, кроме дипломата з червоною ізолентою, з яким хтось колись у школу ходив! — продовжує обурюватись Віктор Дубович. — А людей поставили у таку ситуацію, що вони тепер одне з одним стали погано вітатися. Це результат реформи.

Із актуального питання висловлюється і нехворощанський сільський голова Юрій Любимський. Його виступ менш емоційний.

— Якщо його і забирають зараз, то потім же мають повернути?! — припускає сільський голова. Хоча більшість депутатів у залі розуміють — прийом — передачу можна було оформити документально, не забираючи нічого буквально. На папері майно перейшло б до ЦРЛ, а потім — до Нехворощанської амбулаторії. Але насправді ніхто нічого не забирав би і не возив із Нехворощі у Нові Санжари та назад.

Утім, не дивлячись на це, більшість народних обранців голосує за затвердження передавального акту. Лише серед представників опозиції один голосує «проти», двоє утримуються.

Сесія триває недовго. Депутати встигають внести зміни до бюджету і затвердити розпорядження Володимира Левицького. При цьому в обговоренні питання депутат від «Батьківщини» Геннадій Супрун звертає увагу колег на те, що у штатний розпис районної організації товариства «Колос» вводять півтори нових штатних одиниці — повну інструктора та половину ставки бухгалтера.

— Я зараз виступаю за дорученням тренерів спортшколи та фізкультурників, — підкреслив Геннадій Супрун. — У той час, як на більшість видів спорту грошей немає, для мотоболу вводять нові посади — із зарплатами, на які йтимуть бюджетні кошти. У цей же час завтра міні-футбольна команда їхатиме на зональні змагання власними машинами, тому що у «Колоса» немає коштів! Скільки у нас мотоболістів у районі? 6-7? А футболістів — 548! Але чомусь кошти спрямовуються не на футбол, а на мотобол!

Відповідаючи на виступ депутата, Володимир Левицький зауважує, що більшість витрат на мотобольну команду — це позабюджетні кошти. А депутати більшістю голосують за розпорядження голови. І за новий штат «Колосу» також. Напевно, більшості депутатів мотобол все ж таки ближчий, ніж футбол. Хоча останній продовжує залишатися спортом № 1 і у Новосанжарському районі. За популярністю, але, на жаль, не за фінансуванням.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2013, 12:27 | Нові Cанжари | Політика


1. Бувалий / 5 квітня 2013, 21:57
Майстре, якщо можна, обнародуйте ті посади для мотобольної команди, про які говорив Супрун. Дякую.
2. ясен / 6 квітня 2013, 09:09
Та нехай буде мотобол,колись ця гра була в районі популярна.Але якби тільки Шовкопляс довів цю справу до кінця,а не не в черговий раз ой.
3. Алекс / 7 квітня 2013, 00:28
Мотобол це все піар Краще дітям віддали
4. прохожий / 8 квітня 2013, 16:27
Позиція Левицького й інших горе керівників зрозуміла, але чим всетаки замазати рану і , що робити людям- недуже зрозуміло.
5. Йцукен / 11 квітня 2013, 21:36
6. прохожий / 8 квітня, 16:27
Виходить, що не хворіти...
6. Ігорь / 17 квітня 2013, 16:22
Для прохожого. У Левицького своєї позиції ніколи не було,або він її майстерно приховує.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації