Вхід | Реєстрація

Подбайте про п’яту точку

Що й казати, гідроколонотерапія наразі модна: про неї багато говорять, але навряд чи хто зізнається, що пройшов курс процедур, які в народі іменують суперклізмою. Насправді ж, промивання прямої кишки здійснює спеціальний сучасний апарат, у результаті процедура стає дуже ефективною й абсолютно позбавлена неприємних відчуттів.
Гідроколонотерапія (або промивання товстої кишки) – процедура, яка стає все більш популярною. У Кременчуцькій водолікарні гідро­колонотерапію проводять вже понад 4 роки, і кількість пацієнтів стабільно зростає. Так само набуває поширення дискусія щодо того, чи дійсно ця процедура є секретом молодості та порятунком від багатьох хвороб. З усіма запитаннями ми звернулися до завідувача фізіотерапевтичного відділення П’ятої лікарні Ганни Петращук.

— Чи дійсно нормальна робота кишечника така важлива для стану здоров’я?
— Безумовно! Людський організм живе за рахунок того, що через кишечник всмоктуються корисні речовини, які ми споживаємо з їжею. Якщо товста кишка засмічена відходами, порушується обмін речовин. Гідроколонотерапія очищує слизову оболонку, відповідно – покращується всмоктування, активізуються обмінні процеси.

— Що означає процедура гідроколонотерапії?
— Це очищення та масаж прямої кишки за допомоги води, яка проходить попередню фільтрацію і спеціальну обробку, підігрівається до температури 37-39º С та під потрібним тиском подається у товсту кишку. Вода здійснює масаж стінок кишки, змиває всі накопичені шлаки. У результаті відбувається очищення організму і покращується обмін речовин, знижуються запальні процеси кишечника та підвищується імунітет.

— Наскільки глибоко вода проникає в кишечник?
— Вода подається порціями і просувається на відстань до 2-х метрів, але завдяки апарату немає відчуття дискомфорту. Розробники техніки підрахували, що одна процедура гідроколонотерапії (близько 10 літрів води) замінює 30 клізм, але набагато ефективніша. До речі, промивання товстої кишки має глибоке коріння, щось подіб­не в медицині практикували й у давнину. Наразі, крім очищення, медики також застосовують і введення ліків, які зміцнюють мікрофлору кишечника, роблять процедуру ще більш ефективною. Але не слід вважати, що гідроколонотерапія вимиває власну флору, цього не відбувається.

— Кому процедура буде корисна?
— Гідроколонотерапію застосовують для лікування і профілактики. З лікувальною метою призначають при хронічних запорах, алергічних захворюваннях, цукровому діабеті, подагрі, артрозі тощо. Часто процедуру проходять для лікування ожиріння й целюліту, шкірних хвороб.

— Чи є протипоказання для цієї процедури?
— Є причини, через які гідроколонотерапія небажана або навіть небезпечна: насамперед це захворювання кишечника, а також ряд інших хвороб. Тому гідроколонотерапію не варто проводити без консультації лікаря. Оптимальний варіант, коли ви пройдете огляд у проктолога, жінки – у гінеколога. Також треба порадитися з гастроентерологом та зробити ректороманоскопію.

— Чи потрібно спеціально готуватися, дотримуватися дієти до або після процедури?
— Перед процедурою бажано зробити очищувальну клізму. Дієта непотрібна, а здорового харчування необхідно дотримуватися постійно.

— Як забезпечується чистота обладнання?
— Для кожної процедури використовують одноразову систему промивних трубок. Процедура триває в середньому 45 хвилин, а традиційний курс лікування становить 6 процедур.

Очищення сприяє потенції
Медсестра кабінету гідроколонотерапії Наталія Горбенко розповіла, що процедуру проходять пацієн­ти різного віку: молодь частіше для профілактики та щоб побороти ожиріння й целюліт, а старші – для лікування та омолодження організму.
Наталія Вікторівна зізналася, що зараз у неї лікують­ся 3 чоловіки й 1 жінка. «Пацієнти-чоловіки відзначають, що гідроколонотерапія покращує потенцію та додає їм сил», – ділиться секретами Наталія Горбенко і зазначає, що багато відвідувачів стають постійними клієнтами і щороку проходять курс очищення.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2010, 15:34 | Кременчук | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації