Вхід | Реєстрація

Екскурсії до пожежно-рятувальної частини

Екскурсії до пожежно-рятувальної частини
У січні 2010 року, з метою популяризації професії рятувальника та інформування школярів м. Гадяча про діяльність пожежно-рятувальної служби, Гадяцьким районним відділом Головного управління МНС України в Полтавській області спільно з відділом освіти Гадяцької РДА були організовані екскурсії школярів до пожежно-рятувальної частини (СДПЧ–23) м. Гадяча. Ці екскурсії проводились в системі навчальної програми з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності.
Під час екскурсій дітей до пожежного підрозділу працівники Гадяцького районного відділу МНС показували пожежно-рятувальну техніку та озброєння, що знаходиться в підрозділі, розповідали, в яких випадках яка техніка та які засоби використовуються, надавали інформацію щодо характеристик та можливостей техніки та підрозділу, а також відповідали на запитання школярів. Наприклад, начальник СДПЧ–23 Гадяцького РВ ГУ МНС України в Полтавській області капітан служби цивільного захисту Володимир Володимирович Боровик розповідав школярам про пожежну техніку та її характеристики і задовольняв цікавість допитливих школярів відповідями на питання: «За який час караул готовий виїхати на місце пожежі?», «Яка ємність пожежної цистерни?», «На скільки вистачає запасу води в пожежному автомобілі?», «Яка довжина пожежної драбини?» та багато інших. Також начальник СДПЧ–23 розповів дітям про основні тактико-технічні характеристики пожежного озброєння: кількість витрат води при роботі з пожежними рукавами та стволами різного діаметру, час роботи пожежно-рятувального відділення в засобах індивідуального захисту в задимлених приміщеннях – та надав багато іншої корисної та цікавої інформації.
А старший інспектор з організації служби реагування на надзвичайні ситуації майор служби цивільного захисту Володимир В’ячеславович Мироненко навчав дітей, як потрібно поводитись в умовах надзвичайних ситуацій, характерних для зимового періоду, як не допустити обмороження та переохолодження організму, а також про правила поведінки людей на льоду. Ще він розповів дітям про способи рятування людей, що провалилися під лід, надання допомоги потерпілим на льоду, а також показав наявні засоби рятування людей. Дітям продемонстрували рятувальні сани, лижі, мотузку з прив’язаною пластиковою ємністю (каністрою) та «рятувальну соломинку» довжиною 20 м.
По закінченні екскурсії всі бажаючі могли посидіти в кабіні пожежного автомобіля, приміряти одяг пожежника або сфотографуватись у рятувальному жилеті. Усім дітям та вчителям були роздані пам’ятки навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області.

Автор: А. Смирнов, інспектор ВПНПД Гадяцького РВ ГУ МНС України в Полтавській області, майор служби цивільного захисту.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2010, 15:35 | Гадяч |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації