Вхід | Реєстрація

Субсидія грошима надійде в березні

Субсидія грошима надійде в березні

Постановою Кабінету Міністрів №62 від 6 лютого цього року внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій. Цими змінами передбачається, що субсидія надається громадянам, які звернулися за її призначенням до 31 грудня 2018‑го та після 1 січня, але житлова субсидія їм призначена з 2018 року:

За січень державна допомога традиційно надійде організаціям-надавачам послуг на рахунки громадян.

Починаючи з лютого, субсидія надаватиметься шляхом виплати одержувачам готівки. Повідомлення надсилатиметься кожному субсидіанту персонально на адресу домогосподарства.

Громадяни, яким призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних послуг за лютий, відповідно у квітні — за спожиті у березні послуги, у травні — за квітень.

Звертаємо увагу, що субсидія у готівковій формі (яка призначається на домогосподарство) виплачується уповноваженому представнику, на якого призначено субсидію (тобто, особі, чиї дані зазначені у повідомленні про призначення субсидії).

Виплата житлових субсидій у готівковій формі буде проведена:

  • особам, які одержують пенсії, — Мінсоцполітики через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в банках або через «Укрпошту», де особа одержує пенсію, відповідно до укладених договорів;
  • особам, які не одержують пенсії, — Мінсоцполітики через «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в «Ощадбанку».

Станом на 31 грудня минулого року в Кобеляцькому районі субсидію отримують 8804 домогосподарства, що складає 61,3 відсотка при середньообласному показнику 39,8 (більший відсоток одержувачів лише в Решетилівському та Чорнухинському районах).

Нагадуємо, що в 2018 році монетизовану частину невикористаної суми субсидії виплачено 2839 домогосподарствам на загальну суму 1 738 000 гривень (більші суми виплат лише в Глобинському, Лохвицькому та Полтавському районах).

Додаткова роз’яснювальна робота серед населення буде проведена шляхом вручення відповідних пам’яток-роз’яснень працівниками управління соціального захисту населення райдержадміністрації безпосередньо при спілкуванні із заявниками та через уповноважених відповідальних посадових осіб селищної, сільських рад та об’єднаної територіальної громади.


Автор: Зоя ПЕТРЕНКО, начальник управління соцзахисту населення


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2019, 09:18 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації